Follow us

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση - Κατρίνα Τσάνταλη | Το ξέσπασμα για τον θάνατο του χιμπατζή

Οι δυο γυναίκες αγαπούν πολύ τα ζώα και γι' αυτό αντέδρασαν στην είδηση του θανάτου του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο

MissBloom TEAM
Εριέττα Κούρκουλου Λάτση NDP

Χαμός έχει γίνει μετά από την είδηση του θανάτου ενός χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο και όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος μαζεύτηκε απ έξω φωνάζοντας να κλείσει ο συγκεκριμένος χώρος.

Το φωτεινό σπίτι της Κατρίνας Τσάνταλη αποτελεί το όνειρο κάθε διακοσμητή

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση και Κατρίνα Τσάνταλη ξέσπασαν και εκείνες όταν έμαθαν τι συνέβη το πρωί της Κυριακής (26/6) μιας και η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από το ίδιο ζωολογικό πάρκο:

"Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους"

Η Εριέττα δείχνοντας την εξόργησή της όπως και η Κατρίνα ανήρτησαν στο Instagram τους τα εξής:

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση - Κατρίνα Τσάνταλη | Το ξέσπασμα για τον θάνατο του χιμπατζή

"Δεν ξέρω πως ένας ζωολογικός κήπος που δεν μπορεί να τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας για ζώα (και ανθρώπους) συνεχίζει να λειτουργεί. Χθες ''εξουδετέρωσαν'', πυροβόλησαν εν ψυχρώ, έναν χιμπατζή. Παλαιότερα 2 τζάγκουαρ. Είδη προστατευόμενα, παρεμπιπτόντως, που δεν έχουμε την ''πολυτέλεια'' να εκτελούνται. Πριν λίγους μήνες, υποχώρησε η οροφή σε διάφορα κλουβιά και ''διέφυγαν'' 32 σπάνια και αρπακτικά πουλιά. Έχουν καταγραφεί οι θάνατοι 6 δελφινιών τα τελευταία χρόνια. Και εκκρεμούν δικαστήρια & ποινικές διώξεις για την ''χρήση'' δελφινιών σε παραστάσεις. Αυτά είναι όσα έχουν δημοσιευτεί.

Είναι αρκετά όμως για να αναρωτιόμαστε πώς γίνεται να λειτουργεί ακόμη αυτός ο ζωολογικός κήπος. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η Ελευθερία θα έπρεπε να είναι, πράγματι, το υπέρτατο αγαθό τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα. Τα άγρια ζώα θα έπρεπε να ζουν όπως ορίζει η φύση τους και όχι σε κλουβιά σαν μουσειακά εκθέματα. Εάν τα παιδιά σας αγαπούν τα ζώα, μάθετε μαζί τους για αυτά μέσα από βιβλία και ντοκιμαντέρ.

Όπως κάνετε για τους δεινόσαυρους με τους οποίους πολλά παιδιά έχουν τρέλα. Και μακάρι να έχουν όλοι οι άνθρωποι την τύχη να ταξιδέψουν και να τα δουν με σεβασμό και από απόσταση στο φυσικό τους περιβάλλον. Ή έστω σε καταφύγια που φιλοξενούν ζώα που είναι ''συμβατά'' με το κλίμα της κάθε χώρας. Εύχομαι να σταματήσουν να πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά τους σε αυτή τη φυλακή που μόνο βασανιστική είναι για αυτά τα πλάσματα. Και σιγά σιγά, όλοι οι κήποι να εξελιχθούν σε καταφύγια προστασίας άγριων ζώων με στόχο την απελευθέρωση τους στη φύση, αν αυτό είναι δυνατό"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ