Follow us

Ξέσπασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τις πυρκαγιές | "Πόσες φορές πρέπει να το ζήσουμε για να μάθουμε από τα λάθη μας;"

Ένα μήνυμα οργής από την παρουσιάστρια σχετικά με τις πυρκαγιές των τελευταίων ωρών.

Σταματίνα Τσιμτσιλή NDP Photo Agency

Απέραντη θλίψη έχουν προκαλέσει τα μέτωπα της φωτιάς που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής, με τους celebrities να μην μένουν αμέτοχοι στο δράμα που εκτυλίσσεται στη χώρα μας.

Η Ελεονώρα Μελέτη για τη φωτιά στην Πεντέλη | "Περάσαμε μια δραματική νύχτα αγωνίας"

Όπως πολλοί άλλοι διάσημοι, έτσι και η Σταματίνα Τσιμτσιλή θέλησε να εκφράσει τη θλίψη και οργή της μέσα από τα social media. Δημοσίευσε έτσι στο Instagram της ένα τρομακτικό βίντεο από τη φωτιά τραβηγμένο από ένα αμάξι εν κινήσει, και έστειλε ένα μήνυμα προς όλους:

"Σήμερα ανήμερα του προφήτη Ηλία άναψε ένα κεράκι για αυτή τη χώρα. Τη χώρα όπου κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο θλιβερό έργο, τη χώρα που παραδίδεται στις φλόγες κι εμείς αβοήθητοι παρακολουθούμε.

Μου στείλατε δεκάδες μηνύματα. Εσείς που ξενυχτήσατε παρακολουθώντας την φωτιά στην Πεντέλη από απόσταση αναπνοής από το πύρινο μέτωπο ή από την tv με την ίδια αγωνία αλλά κι εσείς που το έχετε βιώσει στην Εύβοια, την Ηλεία, το Μάτι και τόσες άλλες περιοχές. Νιώθω την ανάγκη ότι πρώτα πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ κι ένα μπράβο στα παλικάρια της πυροσβεστικής, τους εθελοντές και τους κατοίκους που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία προσπάθησαν να τιθασεύσουν τις φλόγες.
Αμέσως μετά όμως πρέπει να αναρωτηθούμε τι πήγε λάθος!

Ποιος υποτίμησε την προειδοποίηση του αστεροσκοπείου Αθηνών που είχε εντοπίσει τον σοβαρό κίνδυνο στην περιοχή; Ποιος έδωσε εντολή στα πυροσβεστικά να μείνουν καθηλωμένα στην Μαραθώνος τα ξημερώματα ενώ όλος ο λόφος της Παλλήνης καιγόταν και οι εθελοντές έδιναν μια άνιση μάχη με μάνικες ; Δαπανούμε αστρονομικά ποσά για να ενισχύσουμε την άμυνά μας σε ενδεχόμενο πολέμου και τελικά βλέπουμε τη χώρα μας κάθε χρόνο να καίγεται και να καταστρέφεται από πυρκαγιές.

Μήπως οι αρμόδιοι πρέπει να σκεφτούν να ενισχύσουν το Πυροσβεστικό Σώμα με δυνάμεις και τεχνικά μέσα για να μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα σε αυτό τον εφιάλτη; Αφού πια όλοι συζητούμε για την κλιματική αλλαγή και τον έντονο κίνδυνο φωτιάς που ελλοχεύει τόσο συχνά δεν πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα; Πολλές οι σκέψεις, περισσότερα τα ερωτηματικά και μεγάλη η στεναχώρια! Πόσες φορές πρέπει να το ζήσουμε για να μάθουμε από τα λάθη μας;", έγραψε χαρακτηριστικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Δες το θλιβερό βίντεο:

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ