Ελένη Πετρουλάκη | "Στην εμμηνόπαυση πέρασα από όλα τα στάδια"

Η γυμνάστρια μίλησε ανοιχτά για την εμμηνόπαυση αλλά και για τις τέσσερις κόρες της, τονίζοντας μάλιστα πως εκείνες είναι το πιο δύσκολο project της ζωής της.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Καλεσμένη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά βρέθηκε σήμερα το πρωί η Ελένη Πετρουλάκη. Η γνωστή και πετυχημένη γυμνάστρια έδωσε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις τέσσερις κόρες της αλλά και στην εμπειρία της με την εμμηνόπαυση.

Ελένη Πετρουλάκη | "Μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη είχα μία σοβαρή επιπλοκή και τρεις μέρες ήμουν σε κώμα"

Πιο αναλυτικά, η γυμνάστρια κάθισε στον καναπέ της Φαίης Σκορδά και μίλησε για όλα. Η ίδια τόνισε πως πια, δεν νιώθει τύψεις πια ως μητέρα υπογραμμίζοντας συγχρόνως πως τα παιδιά της είναι το πιο δύσκολο project της ζωής της. Η Ελένη Πετρουλάκη δεν δίστασε επίσης να μιλήσει για την εμμηνόπαυση τονίζοντας πως αν και είναι μία κατάσταση φυσιολογική, θεωρείται μέχρι και σήμερα ταμπού.

"Οι τέσσερις κόρες μου, αλλά ευτυχώς είναι όλα καλά. Είναι το πιο πολύ δύσκολο project της ζωής μου τα παιδιά. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να συνδυάσει οικογένεια, παιδιά, δουλειά. Τα κορίτσια είναι σε μια ηλικία που θέλουν να βρουν τα πατήματά τους και να κάνουν τα μελλοντικά τους σχέδια."

Δεν υπάρχει κάποιος άντρας να σε στηρίξει σε αυτό το κομμάτι, πέρα από το να αναλάβει κάποιες ευθύνες μετά παιδιά. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο καθένας πρέπει να αυτοβελτιωθεί μόνος του. Δεν πρέπει να περιμένεις να στηριχθείς σε κάποιον άλλο."

"Έρχονται γυναίκες στο γραφείο οι οποίες όταν τις ρωτάω την ηλικία τους ή τις ρωτάω πως πάνε με το θέμα της έμμηνου ρήσης, βλέπω ότι ντρέπονται. Με το τσιγκέλι θα τους βγάλω το ιατρικό ιστορικό. Η γυναίκα τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει λίγο την νοοτροπία της, αλλά η εμμηνόπαυση συνεχίζει να είναι ένα θέμα ταμπού. Το να είναι μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση αυτόματα θεωρεί ότι κάποιος θα την θεωρήσει μεγάλη ή ότι έχει "γεράσει”. Δεν είναι έτσι, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό."

"Πέρασα από όλες τις φάσεις, κατάφερα ολιστικά ότι είναι όλο θέμα προσέγγισης. Η διατροφή μας πρέπει να είναι ελεγχόμενη γιατί η αύξηση βάρους γίνεται αυτόματα, γιατί η φύση προνοεί έτσι ώστε να συσσωρευτεί λίπος στην περιοχή της κοιλιάς για να προστατεύσει τη σπονδυλική στήλη και τα γεννητικά μας όργανα από την οστεοπόρωση. Πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας και να βάλουμε στη ζωή μας τη γυμναστική."

Δες το σχετικό απόσπασμα :