Follow us

Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά πρώτη φορά για τη γέννηση της κόρης της | "Μου συνέβη αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι"

Οι πρώτες ημέρες με το νεογέννητο μωρό, τα baby blues και οι συμβουλές στις άλλες μητέρες.

MissBloom TEAM
Μαίρη Συνατσάκη

Με μια σειρά από stories, τα οποία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θέλησε η Μαίρη Συνατσάκη να απευθυνθεί στους διαδικτυακούς της φίλους, προκειμένου να μοιραστεί μερικά συναισθήματα που βιώνει μετά τη γέννηση της κόρης της.

Η 38χρονη παρουσιάστρια και επιχειρηματίας που έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί στις αρχές Δεκεμβρίου, έχει από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της τον εξίσου ενθουσιασμένο σύντροφό της και νέο μπαμπά, Ίαν Στρατή.

Από τη γέννηση της μικρής της και μετά, η Mairiboo είχε κάνει μόνο μια ανάρτηση, μαζί με το νεογέννητο μωρό μέσα από το μαιευτήριο. Κοιτώντας χαμογελαστή την κόρη της, είχε ευχαριστήσει τον γιατρό, τις μαίες της και φυσικά τον αγαπημένο της.

Loading...

Το βράδυ του Σαββάτου ωστόσο, θέλησε να εξωτερικεύσει κάποιες άλλες βαθύτερες σκέψεις της και να μιλήσει για τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που βιώνει.

Αφότου ευχαρίστησε όσους έσπευσαν να της ευχηθούν για την κόρη της, μίλησε για το φαινόμενο που οι ειδικοί αποκαλούν "baby blues” και τις διαφορές που έχει από την επιλόχειο κατάθλιψη. Ακόμη, έδωσε μερικές πολίτιμες συμβουλές σε άλλες γυναίκες που εοτιμάζονται να γίνουν μητέρες ή έγιναν πρόσφατα.

Μαίρη Συνατσάκη | Η φωτογραφία με το νεογέννητο και τα λόγια που συγκίνησαν

Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά πρώτη φορά για τη γέννηση της κόρης της | "Μου συνέβη αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι"

"Τα Baby blues προκύπτουν 2-3 ημέρες μετά τη γέννα και έχουν να κάνουν με την αλλαγή των ορμονών, ακόμη και σε αλλαγή του θυρεοειδή, που μπορούν να φέρουν πάρα πολύ μεγάλη αλλαγή στο συναίσθημα ακόμη και συναισθήματα θλίψης. Θα κρατήσουν δύο περίπου εβδομάδες και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή που μπορείς να κάνεις, θα περάσει μόνο του.

Θεωρούσα ότι οι ορμόνες μου ήταν τέλεια. Μου συνέβη όμως αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι από το μαιευτήριο. Ήταν η επιστροφή στο συνηθισμένο μας περιβάλλον σε μία… όχι κανονική - συνηθισμένη συνθήκη. Είναι περίεργες αυτές οι αλλαγές, βάλε και τις ορμόνες μέσα…

Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά πρώτη φορά για τη γέννηση της κόρης της | "Μου συνέβη αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι"
Μαίρη Συνατσάκη
Μαίρη Συνατσάκη

Εξαιτίας των δικών μου θεμάτων ψυχικής υγείας και των διαταραχών με το άγχος και των κρίσεων πανικού, ήταν πάντα οι κεραίες μου πολύ ανοιχτές με αυτό και είχα ειδοποιήσει το περιβάλλον μου, ώστε αν συμβεί κάτι να το αντιμετωπίσουμε.

Θέλω να ξέρετε, θέλω να με παρακολουθείτε μετά την εγκυμοσύνη. Είχα πει και στον ψυχολόγο μου μη μου συμβεί καμιά επιλόχειος -που αν συμβεί, θα το αντιμετωπίζαμε δεν με φόβιζε- απλά ήθελα να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης. δεν είναι επιλόχειος τα baby blues. Αν κρατήσει το συναίσθημα αυτό της θλίψης περισσότερο από δύο εβδομάδες, τότε είναι καλό να μιλήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας και να βρείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι επειδή ξεκινάς με ένα πάρα πολύ χαρούμενο συμβάν και γεγονός και όλοι οι άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι γύρω σου, είναι λίγο παράταιρο να νιώθεις εσύ μόνος σου τη θλίψη. Θέλω να συμβουλεύσω να το πείτε κατευθείαν στους δικούς σας ανθρώπους. Εμένα μου συμβαίνει περισσότερο κατά την αλλαγή της ημέρας προς τη νύχτα, γι' αυτό και προγραμμάτισα εκείνη την ώρα να κάνω δραστηριότητες που μου αρέσουν.

Να φροντίσετε με κάποιον τρόπο τον εαυτό σας. Α! Εκείνη την ώρα έβαζα βίντεο κλήσεις με τους φίλους μου, για να τους δείξω το μωρό και να δουν τι κάνει. Γενικά να περνάει λίγο η κατάσταση από τη θλίψη σε κάτι διαφορετικό σαν συναίσθημα.

Γενικά δεν μου αρέσει να κρίνω τι κάνουν οι άνθρωποι, πολλώ δε μάλλον οι γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της λοχείας. Θέλετε να πάτε για νύχια; Για μαλλιά; Πάτε, κάντε ό,τι θέλετε. Μην ακούτε κανέναν κερατά που θα σας πει ότι αφήνετε το παιδί για να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Ελπίζω να έχετε ανθρώπους στο περιβάλλον σας, που αυτό το πράγμα θα το κατανοήσουν και θα σας βοηθήσουνε.

Γιατί άμα θες εσύ να πας να κάνεις κάτι κάποιος πρέπει να κρατήσει το παιδί, δεν διαφωνώ. Αντιμετωπίζετε, φεύγει μόνο του. Αν δεν φύγει, είπαμε το συζητάμε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Όλα αντιμετωπίζονται, όλα λύνονται. Να κάνετε ό,τι σας παίρνει το μυαλό από τη σκοτεινιά και αν είστε σε περιβάλλον με γυναίκα που θα γεννήσει να έχετε και εσείς τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά, γιατί έχετε και εσείς ευθύνη για το πώς ρε παιδί μου θα βοηθήσετε έναν άνθρωπο.

Και είναι πολύ βασικό να βοηθήσετε έναν άνθρωπο ανεξάρτητα από το τι πιστεύετε εσείς, αν σας φαίνεται υπερβολή, αν δεν σας φαίνεται υπερβολή. Παραμερίστε το.

Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος λαβύρινθος το μυαλό, μετά τη γέννα. Εμένα με βοηθάει και το γεγονός ότι ξεκίνησα ψυχοθεραπεία κατευθείαν. Πέμπτη γυρίσαμε από το μαιευτήριο, εγώ Παρασκευή πρωί με βίντεο κλήση κανονικά στον ψυχολόγο, να τα πω, να κλάψω, να κάνω, να ράνω, αλλά ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει.

Απλά το πλαίσιο των ανθρώπων που θα έχετε γύρω σας μετά την εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια αλλά και γενικά, καλό είναι να είναι ενημερωμένο και ενήμερο! Είναι πολύ βοηθητικό. Καμία ντροπή σε κανένα συναίσθημα παρακαλώ πολύ. Αυτό θέλω να σας μείνει και ότι φτιάχνεται, διορθώνεται, λύνεται. Το πάμε μέρα-μέρα".

Μαίρη Συνατσάκη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ