Follow us

Ζενεβιέβ Μαζαρί | "Είχα διάφορα κόμπλεξ δικά μου. Έλεγαν στη μαμά μου ότι έχω καθυστέρηση"

Όλα όσα αποκάλυψε η creative director για τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν.

MissBloom TEAM
Ζενεβιέβ Μαζαρί

Μία συνέντευξη εφ 'όλης της ύλης παραχώρησε η Ζενεβιέβ Μαζαρί, στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Η creative director κάθισε στον καναπέ της εκπομπής "Στούντιο 4", όπου μίλησε ανοιχτά για τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν.

Ζενεβιέβ Μαζαρί | "Στην εγκυμοσύνη πήρα 40 κιλά, έτρωγα δύο φραντζόλες ψωμί την ημέρα"

Η πρώην κριτής του GNTM αποκάλυψε πως έχει δυσλεξία και πως είναι κάτι που την ταλαιπωρεί στην ανάγνωση μέχρι και σήμερα. Η ίδια περιέγραψε μάλιστα πώς ήταν για εκείνη το σχολείο ενώ δε δίστασε να μοιραστεί διάφορα πράγματα που της έλεγαν εξαιτίας αυτής της μαθησιακής δυσκολίας.

"Είχα διάφορα κόμπλεξ δικά μου. Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν σε βοηθάνε να νιώθεις ότι "το έχεις". Είχες μία κάρτα τεμπελιάς που σου τη δίνανε και έλεγες "δεν γίνεται, δεν τη δέχομαι την ταμπέλα”. Έχω φουλ δυσλεξία, που δεν με βοηθούσε ούτε στο λεκτικό, ούτε στο να διαβάζω" αποκάλυψε η Ζενεβιέβ και συνέχισε: "Η ανάγνωση ειδικά στο Δημοτικό ήταν μέσα στα προαπαιτούμενα, οπότε ξαφνικά ενώ σε όλα τα άλλα είχα μία φυσιολογική εξέλιξη, το να διαβάσω ένα κείμενο με δυσκόλευε. Και συνεχίζω, δηλαδή δεν μπορώ να διαβάσω σκαλέτα, θα κολλήσω. Αρχίζεις και διορθώνεσαι, βρίσκεις τρικς αλλά στην πραγματικότητα συνεχίζεις και είσαι ένας δυσλεκτικός άνθρωπος."

"Στην τάξη ένιωθα πάντα ένα στρες. Η μαμά μου με στήριξε σε όλο αυτό το ταξίδι, με πήγαινε σε γιατρούς. Κανένας δεν το καταλάβαινε. Η μαμά μου ήταν αυτή που έψαχνε ανθρώπους για να δουλέψουμε φωνητικά, λεκτικά τι θα κάνουμε. Μόνη της το ξεκίνησε, δεν υπήρχε κατεύθυνση. Της έλεγαν: είναι τεμπέλα. Μην πω την άλλη λέξη, γιατί είναι κακιά."

"Της έλεγαν ότι έχω καθυστέρηση, κάτι που δεν επιτρέπεται να το λες γενικότερα στα παιδιά, γιατί το νευρολογικό τους σύστημα ακόμα αναπτύσσεται. Και δεν μπορείς μπροστά σε ένα παιδί να μιλήσεις για το νευρολογικό τους σύστημα, απαγορεύεται. Ήμουν μπροστά."

"Ευτυχώς πλέον οι άνθρωποι εκπαιδεύονται και στο ψυχολογικό. Και αυτοί οι άνθρωποι μαθαίνουν, δηλαδή δεν ήξεραν. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω. Ο δάσκαλος εκείνης της περιόδου με τον δάσκαλο που κάνουν τα παιδιά μου τώρα στο σχολείο είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εμείς είχαμε και το "σήκω στον τοίχο με το πόδι”. Το έκανες, δεν πήγαινες να καταγγείλεις. Ήταν μέσα στην εκπαίδευση."

Δες το σχετικό απόσπασμα :

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ