Έλενα Ακρίτα | "Συγγνώμη που πίστεψα την ιστορία της "νεκρής Μαρίας" από τον Έβρο"

Όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση της "5χρονης Μαρίας" που έχασε τη ζωή της σε νησίδα του Έβρου δεν ευσταθεί, ενώ "συγγνώμη" ζήτησε και η Γερμανική εφημερίδα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το εν λόγω περιστατικό.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM
NDP

Πριν από μερικούς μήνες, η Γερμανική εφημερίδα Spiegel έφερε στο φως της δημοσιότητας μία υπόθεση σύμφωνα με την οποία ένα προσφυγόπουλο 5 ετών, η Μαρία, πέθανε από δάγκωμα σκορπιού στη νησίδα του Έβρου όπου και θάφτηκε από τη μητέρα του. Ωστόσο, λίγες μονάχα μέρες πριν, η Γερμανική εφημερίδα ζήτησε δημόσια "συγγνώμη" διαψεύδοντας την υπόθεση και αποσύροντας οριστικά το άρθρο για τη "νεκρή Μαρία του Έβρου."

Έλενα Ακρίτα | "Τον πατέρα Αντώνιο τον εκτιμούσα και τον εμπιστευόμουν"

Με τη σειρά της, λίγες μέρες μετά τη "συγγνώμη" του Spiegel, η Έλενα Ακρίτα έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook λέγοντας χαρακτηριστικά πως λυπάται που πίστεψε και εκείνη μία τέτοια είδηση. Η δημοσιογράφος ζήτησε δημόσια "συγγνώμη" ενώ τόνισε πως οι προθέσεις της ήταν ειλικρινείς.

"Στην εκπνοή του χρόνου, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη γιατί κι εγώ - όπως τόσοι άλλοι - πίστεψα την ιστορία της ‘μικρής Μαρίας’ από τον Έβρο. Οι προθέσεις μου ήταν ειλικρινείς, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ειλικρινά λυπάμαι.
Εύχομαι το 2023 να βρούμε τη δύναμη να ζητάμε συγγνώμη όταν σφάλλουμε και να προσπαθούμε να διορθώνουμε τα λάθη μας.

Καλή μας Χρονιά, αγαπημένοι μου φίλοι!"