Follow us

Κορίνα Τσοπέη | Η πρώτη Ελληνίδα που αναδείχθηκε Μις Υφήλιος έκλεισε τα 79

Και παραμένει υπέροχη.

MissBloom TEAM
τσοπεη screen-shot

Στις 20 Ιουνίου του 1964 η Κορίνα Τσοπέη στέφθηκε Σταρ Ελλάς από την Δέσποινα Οργέτα (Σταρ Ελλάς 1963). Ο διαγωνισμός διεξήχθη στα Αστέρια, την παρουσίαση είχε αναλάβει ο Νίκος Κούρκουλος, ενώ τη στέψη θα έκανε η Τζένη Καρέζη.

Η Τσοπέη την επόμενη ημέρα θα γινόταν 20 χρονών. Η ζωή της άλλαξε ριζικά μετά την επιτυχία της στο διαγωνισμό, όταν ταξίδεψε στο Μαϊάμι για να διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Υφήλιος.

Η κοπέλα που είχε μεγαλώσει στην Αθήνα και καταγόταν από τη Μάνη τελικά χάρισε χαρά σε μια ολόκληρη χώρα σε μια εποχή που όλα πήγαιναν… στραβά.

Η κόρη του Γιώργου Τσοπέη, ταγματάρχη του Στρατού και της Μαρίας ήταν αντικειμενικά μια πανέμορφη κοπέλα, αλλά όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια χρειάστηκε να δώσει "μάχη "με τον πατέρα της μέχρι να δώσει τη συγκατάθεσή του.

Η καθηγήτρια στη σχολή μανεκέν που φοιτούσε, η Αντουανέτα Ραντοπούλου ήταν το πρόσωπο που την προέτρεψε να συμμετάσχει. Το βαφτιστικό της όνομα είναι Κυριακή, τη φώναζαν Κούλα, ενώ "Κορίνα" ήταν το όνομα που διάλεξε η χορογράφος Αγάπη Ευαγγελίδη για τον διαγωνισμό.

Στην Ελλάδα η είδηση έγινε γνωστή στις 3.30 τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου όταν ο δημοσιογράφος Ρωμανιόλης δέχτηκε τηλεφώνημα από το γιο του που ήταν στο Μαϊάμι στην τελετή.

Διάβασε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ