Follow us

Matthew Perry | Ο εθισμός στις ουσίες, ο ρόλος του ως Chandler Bing στα "Φιλαράκια", το Perry House και η βράβευση από τον Λευκό Οίκο

"Γεια είμαι ο Τσάντλερ και κάνω αστεία, όταν νιώθω άβολα

MissBloom TEAM
Matthew Perry splash news / ideal image

Οι περισσότεροι ηθοποιοί έχουν παραδεχτεί σε συνεντεύξεις τους πως συχνά, όταν υποδύονται έναν συγκεκριμένο ρόλο για αρκετό καιρό, ξεκινούν να βρίσκουν κοινά στοιχεία με τον εν λόγω ήρωα. Στην περίπτωση του Matthew Perry είναι σίγουρο πως το κοινό χαρακτηριστικό του με τον Τσάντλερ Μπινγκ, τον ήρωα που υποδύθηκε για 236 επεισόδια στην iconic σειρά της pop κουλτούρας "Τα Φιλαράκια" ήταν το χιούμορ.

"Γεια είμαι ο Τσάντλερ και κάνω αστεία, όταν νιώθω άβολα", κάτι παρόμοιο έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο Matthew Perry. Το χιούμορ ήταν το όπλο του για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής του. Γνωρίζοντας λοιπόν κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή του αγαπημένου μας ήρωα, Τσάντλερ Μπινγκ, αξίζει να εισχωρήσουμε λίγο περισσότερο και στη ζωή του ανθρώπου που τον υποδυόταν.

Ο Matthew Perry ήταν Αμερικανός-Καναδός ηθοποιός, κωμικός και παραγωγός. Γεννήθηκε στο Williamstown το 1969. Το όνομα της μητέρας του είναι Σούζαν Μαρί Μόρισον και ήταν μία από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους στον Καναδά. Διετέλεσε μάλιστα γραμματέας Τύπου του Καναδού πρωθυπουργού Πιερ Τριντό, πατέρα του σημερινού Πρωθυπουργού της χώρα. Ο πατέρας του, Τζον Μπένετ Perry είναι Αμερικανός ηθοποιός και πρώην μοντέλο.

Οι γονείς του χώρισαν πριν τα πρώτα του γενέθλια και η μητέρα του παντρεύτηκε τον καναδικής καταγωγής δημοσιογράφο της ραδιοτηλεόρασης Κιθ Μόρισον. Μεγάλωσε με την μητέρα του κυρίως στην Οττάβα του Οντάριο αλλά έζησε επίσης για λίγο στο Τορόντο και το Μόντρεαλ. Σπούδασε στο δημόσιο σχολείο Rockcliffe Park, μαζί με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, και στο Ashbury College. Στην εφηβεία του, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το τένις και έγινε ένας κορυφαίος τζούνιορ παίκτης.

Σε ηλικία 15 ετών, ο Perry μετακόμισε από την Οτάβα στο Λος Άντζελες για να ζήσει με τον πατέρα του και ασχολήθηκε με την υποκριτική. Αποφοίτησε από το Buckley School του Sherman Oaks το 1987. Ασχολήθηκε με την κωμωδία και τον αυτοσχεδιασμό στο LA Connection στο Sherman Oaks ενώ ήταν ακόμα μαθητής λυκείου.

Το 1997, ο Matthew εθίστηκε στο Vicodin μετά από ατύχημα με τζετ σκι και ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης 28 ημερών το ίδιο έτος. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν διάφορα σχόλια για την υγεία του λόγω των μεγάλων αυξομειώσεων στο βάρος του. Τον Φεβρουάριο 2001 εισήλθε σε κέντρο αποτοξίνωσης για εθισμό στο Vicodin, την μεθαδόνη, τις αμφεταμίνες και το αλκοόλ. Όπως έχει πει και ο ίδιος σε συνέντευξή του "Δεν θυμάμαι τρεις χρονιές από τα Φιλαράκια. Τίποτα από αυτές… πρέπει να ήταν κάπου μεταξύ τρίτης και έκτης σεζόν. Ήμουν λίγο εκτός".

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Serving Sarah στο Τέξας, έντονος στομαχικός πόνος έστειλε τον Perry στο νοσοκομείο. Αργότερα εκτίμησε ότι είχε ξοδέψει 9 εκατομμύρια δολάρια για να απεξαρτηθεί.

Το 2011, ο Perry άσκησε πιέσεις στο Κογκρέσο ως εκπρόσωπος διασημοτήτων για τη δημιουργία της Εθνικής Ένωσης Επαγγελματιών Δικαστηρίων για τα Ναρκωτικά ώστε να υποστηριχθεί η χρηματοδότηση για τη βοήθεια ανθρώπων που είναι εθισμένοι σε ουσίες. Μετά την τραυματική εμπειρία και τον συνεχή αγώνα, αποφάσισε να γίνει ομιλητής και να δίνει διαλέξεις για όσους είχαν το ίδιο πρόβλημα. Τον Μάιο 2013, έλαβε το βραβείο "Πρωταθλητής της Αποκατάστασης" από το Γραφείο Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου των Ναρκωτικών του Λευκού Οίκου για το άνοιγμα του Perry House, ενός κέντρου αποτοξίνωσης στην πρώην έπαυλή του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. Μετακόμισε εκεί το 2015.

Το 2018, ο Perry πέρασε πέντε μήνες σε νοσοκομείο λόγω διάτρησης του γαστρεντερικού συστήματος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, ο Perry παραλίγο να πεθάνει μετά από διάρρηξη του παχέος εντέρου λόγω κατάχρησης οπιοειδών ουσιών. Πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα και χρησιμοποίησε σακούλα κολοστομίας για εννιά μήνες. Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, οι γιατροί είπαν στην οικογένεια του Perry ότι ο ίδιος είχε 2% πιθανότητες επιβίωσης. Συνδέθηκε με ένα μηχάνημα ECMO (εξωσωματική οξυγόνοση μεμβράνης), το οποίο ανέπνεε για εκείνον.

"Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου, ότι είχαν 2% πιθανότητες να ζήσω. Ήμουν σε κώμα και ένα μηχάνημα έκανε τους πνεύμονες και την καρδιά μου να λειτουργούν. Το έντερό μου ήταν κατεστραμμένο σε ένα μεγάλο ποσοστό. Σχεδόν κανείς δεν επιβιώνει όταν μπαίνει σε αυτό το μηχάνημα".

Φυσικά, η σειρά "Τα Φιλαράκια" ήταν ο μεγαλύτερος σταθμός στην καριέρα του. Σε ηλικία 24 ετών καταφέρνει να κλείσει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών. Μία επιτυχία που φυσικά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Ο Chandler Bing γίνεται ο αγαπημένος του κοινού χάρη στις σαρκαστικές ατάκες του, για τις οποίες λέγεται πως και ο ίδιος ευθύνεται αφού βοηθούσε πολύ συχνά τους σεναριογράφους στη διαδικασία της συγγραφής.

Το ίδιο πολυτάραχη ήταν και η προσωπική του ζωή. Ο Matthew Perry είχε σχέση με την Γιασμίν Μπληθ το 1995, την Τζούλια Ρόμπερτς από το 1995 έως το 1996 και την Λίζυ Κάπλαν από το 2006 έως το 2012. Τον Νοέμβριο 2020, ο ηθοποιός αρραβωνιάστηκε την μάνατζερ λογοτεχνών Μόλι Χούρβιτς. Το ζευγάρι διέλυσε τον αρραβώνα το 2021.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ