Follow us

Madame Ginger | "Kόβοντας το κρέας ξαλάφρωσα από το ηθικό βάρος του να συμβάλλω στον βασανισμό των ζώων"

Η Madame Ginger εξηγεί πώς η χορτοφαγική διατροφή αλλάζει τη ζωή σου.

MissBloom TEAM
madame ginger

Γνωστή και αγαπημένη στο κοινό της ως Madame Ginger, συγγραφέας και καθηγήτρια plant-based μαγειρικής Μαριλού Παντάκη μάς εξηγεί πως η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

Ο νέος χρόνος ξεκινά με την πρόκληση του #veganuary: Μπορούμε να μην καταναλώσουμε ζωϊκά προϊόντα για έναν μήνα κάνοντας μια νέα αρχή στη ζωή μας; Ρωτήσαμε την Μαριλού Παντάκη που έχει κάνει τη μεγάλη στροφή στη διατροφή της και μέσα από τα βιβλία, το blog και τα SoΜe της προτείνει άπειρες ιδέες για μια νόστιμη καθημερινότητα, αλλά και μια στάση ζωής που συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη και σε έναν καλύτερο κόσμο.

-Τι σας δυσκόλεψε στη μετάβαση προς τη vegetarian διατροφή;

Είμαι vegetarian τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να γίνω τελείως vegan. Στο κρέας και το ψάρι δεν με δυσκόλεψε τίποτα, απλά μία μέρα τα έκοψα. Ήταν πολύ απλό αφού έκανα την σύνδεση στο μυαλό μου ότι το κρέας που καταναλώνω είναι ένα ζώο που έχει ακριβώς τα ίδια συναισθήματα, συμπεριφορές κτλ. με τα σκυλιά μου. Στα γαλακτοκομικά προϊόντα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού λόγω της καζεΐνης που περιέχουν είναι εθιστικά για τον άνθρωπο. Βρίσκομαι όμως στη φάση που συνειδητοποιώ πλήρως ότι το γάλα των ζώων είναι το μητρικό τους γάλα, το οποίο για να καταναλώσουμε εμείς, το στερούμε από τα μωρά τους τα οποία φυσικά απομακρύνονται από τις μητέρες τους και τρώνε φόρμουλες χείριστης ποιότητας. Με αυτήν την επίπονη -ως άνθρωπος αλλά και ως γυναίκα- σκέψη, τα έχω κόψει στο 90% και ελπίζω μέσα στην ερχόμενη νέα χρονιά να τα κόψω τελείως.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ