Follow us

Αλίκη Βουγιουκλάκη | Η στιγμή που κατάλαβε ότι έχασε το παιχνίδι με την ασθένειά της

Πώς ανακάλυψε τη σοβαρότητα της κατάστασης της χωρίς να κινήσει την υποψία των γιατρών της;

βουγιουκλακη

Λεπτομέρειες από την ασθένεια της Αλίκης Βουγιουκλάκη και την άνιση μάχη που είχε δώσει με τον καρκίνο για λίγους μήνες μέχρι να φύγει από τη ζωή, είχαν δει το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή "Ανατροπή".

"Μία βρογχίτιδα δική μου, μία υπερκόπωση, θα χρειαστεί να αποχωριστούμε", είχε πει στην τελευταία της παράσταση στη "Μελωδία της Ευτυχίας" στη Θεσσαλονίκη. Ήταν 27 Απριλίου το 1996 και η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πρωταγωνίστρια είχε αρχίσει. Τρεις μήνες μεσολάβησαν και η Αλίκη έχασε τη μάχη. "Τις τελευταίες ημέρες της ζωής της πριν περιπέσει σε απώλεια συνειδήσεως, επειδή υπήρχε μεταξύ μας αμοιβαία εμπιστοσύνη, απόλυτη εμπιστοσύνη, όταν τους έβγαλε όλους από το δωμάτιο της και μου έπιασε τα χέρια και μου είπε: ''Εσύ Μανώλη δεν μου έχεις πει ποτέ ψέμματα. Θα ζήσω ή θα πεθάνω;''", δήλωσε στην εκπομπή "Ανατροπή" ο οικογενειακός γιατρός Εμμανουήλ Μπαντουβάς.

"Δυστυχώς δεν είχε κανένα σύμπτωμα λίγους μήνες πριν. Ήταν απόλυτα φυσιολογική. Όταν πήγε στη Θεσσαλονίκη τη γνωστή παράσταση, με ειδοποίησαν ότι είχε τα συνήθη ενοχλήματα της κολίτιδας. Έκανε εκεί ένα τσεκ στον αξονικό τομογράφο και οι συνάδελφοι εκεί διέκριναν ανησυχητικά συμπτώματα. Μου έστειλαν τις εξετάσεις και διαπίστωσα ότι υπήρχε η εκδήλωση μίας κακοηθίας στο πάγκρεας με μεταστάσεις στο ήπαρ. Ήταν μία κεραυνοβόλα κατάστασης", συνέχισε ο Εμμανουήλ Μπαντουβάς.

Ο χειρούργος Νικόλαος Λυγιδάκης έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες και αποκάλυψε το πώς η Αλίκη έμαθε για τη σοβαρότητα της κατάστασής της: "Δεν είχε γίνει ακόμα η ενδοσκοπική εξέταση για να βεβαιωθεί με ακρίβεια η ταυτότητα της πάθησης. Έπρεπε να γνωρίζουμε αν μπροστά μας είχαμε μία γυναίκα που θα πέθαινε σε δύο τρεις μήνες γιατί αυτή είναι η μοίρα των συνανθρώπων μας που προσβάλλονται από καρκίνο του παγκρέατος με ηπατικές μεταστάσεις αν δεν κάνει κάτι κανείς. Ή προχωράμε σε μία χειρουργική επέμβαση και παρατείνουμε τη ζωή της και της προσφέρουμε και ποιότητα στη ζωή της; Για να απαντήσουμε την έπεισα και πήγαμε στο Μόναχο....Μόλις φτάσαμε στο Μόναχο. Την πρώτη ημέρα έγινε αυτή η ενδοσκοπική εξέταση. Αυτή η εξέταση είναι επώδυνη και συνήθως χορηγούμε στους αρρώστους κατασταλτικά. Το ήξερε η Αλίκη αυτό. Και μου ζήτησε μία χάρη. Να της δώσουμε ένα παυσίπονο μόνο και να έχει τις αισθήσεις της και να της μιλάω την ώρα που γίνεται η εξέταση, να με ακούει. Ούτε εγώ ούτε ο Κλάνσεν καταλάβαμε ότι μέσα από αυτή την επιθυμία της, ήθελε να καταλάβει μέσα από το διάλογο που θα ακολουθούσε, να δει τι έχει. Σε μία φάση της διαδικασία της εξέτασης, όταν βρέθηκε ότι πράγματι είχε τον καρκίνο του παγκρέατος, ο Κλάνσεν μην θεωρώντας δυνατό ότι η Αλίκη μπορεί να ακούσει, μου λέει Νίκο δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Είναι πολύ προχωρημένη η κατάσταση. Και δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μου έπιασε το χέρι η Αλίκη και μου είπε: ''Σήμερα χάσαμε και οι δύο''. Γιατί μου είχε πει : ''Αν μπορέσω να ξαναεργαστώ θα αφιερώσω όλο το υπόλοιπο της ζωής μου στο να βοηθήσω την έρευνα, την προσπάθεια για την αντιμετώπιση του καρκίνου''. Και στη συνέχεια μου λέει: ''Θα παίξω ένα θέατρο ακόμα. Μία παράσταση θα δώσω. Γιατί αγαπάω και το γιο μου και τη μάνα μου. Θα πάω στην Αμερική ακόμα και αν ξέρω ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ