Follow us

Aide-mémoire | Παλαιο-τηλεκριτική

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

AIDE

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Φανταστείτε ένα πρωί να μην είχαμε να μιλήσουμε μόνο για εκπομπές και για θέματα. Να μη μας νοιάζει τι είπε ο παρουσιαστής, να μη μας ενδιαφέρει τι κακία ξεστόμισε ο κάθε σχολιαστής, να μη μας ενδιαφέρει καν τι έχει να πει ο τάδε για τις δηλώσεις του άλλου. Φανταστείτε ένα πρωί να είχαμε συνεντεύξεις και ενδιαφέροντα θέματα, που ίσως και να απασχολούν τους θεατές, ίσως και όχι. Αλλά φανταστείτε να είχαμε μόνο θέματα, όχι τρας αντιπαραθέσεις.

Τι θα έμενε; Θα υπήρχαν ακόμα εκπομπές; Η απάντηση είναι όχι.

Αν επαναφέραμε το πιο αυθεντικό μοντέλο εκπομπής, αυτή με τους δημοσιογράφους που ετοιμάζουν θέματα και συνεντεύξεις ώστε ένας δημοφιλής παρουσιαστής να τα "συστήνει" στο κοινό, δεν θα υπήρχε η μισή ύλη της ελληνικής τηλεόρασης.

Προφανώς οι ενημερωτικές ή έστω light ενημερωτικές εκπομπές θα είχαν μια λογική, έναν λόγο ύπαρξης. Οι υπόλοιπες; Τι θα έμενε;

Οι εκπομπές που αποτελούν αυθύπαρκτες εμπνεύσεις αρχισυντακτών και συντελεστών, χωρίς ανάγκη από ακραία επικαιρότητα, είναι ελάχιστες: η "Ελένη", το "Στούντιο 4" και το "Καλύτερα δε γίνεται". Άντε και το "Πρωίαν σε είδον", που όμως δεν κάνει πρωταθλητισμό.

Δες περισσότερα στο Yupiii.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ