To avocado τα τελευταία χρόνια έχει την τιμητική του και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το συναντήσουμε στον κατάλογο ενός μαγαζιού για brunch. Η Ελένη Πετρουλάκη είναι και πάλι εδώ, για να μας εξηγήσει αναλυτικά γιατί τα αυγά με avocado πρέπει να ανήκουν στις πρώτες μας επιλογές σε ένα χαλαρό πρωινό στο σπίτι ή σε βόλτα με την παρέα μας.
Φωτογραφίζοντας ένα λαχταριστό πιάτο με ομελέτα, avocado και σαλατικά, η διάσημη γυμνάστρια αποκάλυψε τα πολλαπλά οφέλη του συγκεκριμένου γευστικού συνδυασμού, ιδανικού για επιπλέον ενέργεια και μυϊκή υποστήριξη.
Όπως έγραψε συγκεκριμένα η ίδια, όταν η πρωτεϊνη που διαθέτουν τα αυγά και τα υγιεινά λιπαρά του αβοκάντο καταναλώνονται μαζί συμβάλλουν αφενός στην αποκατάσταση των μυών και αφετέρου στην καλύτερη απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών (A, D, E και Κ).
Ταυτόχρονα βοηθούν στη μακροχρόνια αίσθηση κορεσμού, στο να νιώθουμε δηλαδή πλήρεις και χορτάτοι μετά το γεύμα μας, χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσουμε κάτι επιπλέον.
Η θρεπτική αξία του κοτόπουλου φρικασέ
Ανάμεσα στις υγιεινές συνταγές που προτείνει σε συστηματική βάση στο διαδικτυακό κοινό της, η Ελένη Πετρουλάκη είχε επανέλθει πρόσφατα με ένα πιο παραδοσιακό, "μαμαδίστικο" φαγητό, αποκαλύπτοντας τα άγνωστα οφέλη του.
Ο λόγος για το κοτόπουλο φρικασέ, το οποίο συνδυάζει και πάλι την πρωτεϊνη με άλλα θρεπτική συστατικά, καθιστώντας το έτσι ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
"Το κοτόπουλο φρικασέ είναι ένα θρεπτικό και ελαφρύ φαγητό, πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το κοτόπουλο ενισχύει τους μυς και δίνει ενέργεια, ενώ τα χόρτα (μαρούλι, σπανάκι, άνηθος) βοηθούν στην καλή πέψη και την υγεία του οργανισμού. Το αυγολέμονο προσφέρει βιταμίνη C και θρεπτικά λιπαρά, κάνοντας το ιδανικό για ισορροπημένη διατροφή - αρκεί να μαγειρευτεί με μέτρο και λάδι", είχες γράψει η γνωστή personal trainer.