Σε ηλικία 54 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μαζωνάκης σκορπίζοντας στη θλίψη τα αγαπημένα του πρόσωπα και όλο τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο αγαπημένος ερμηνευτής έφυγε από τη ζωή έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη, καθώς βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική στο Κολωνάκι.
Μετά τον αιφνίδιο χαμό του Γιώργου Μαζωνάκη, οι έρευνες της ΕΛΑΣ επικεντρώνοντας στην κλινική Stem Cell στο Κολωνάκι, όπου ο Γιώργος Μαζωνάκης υπέστη ανακοπή το απόγευμα της Τετάρτης με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή.
Από το πρωί της Πέμπτης στην κλινική βρίσκονται αστυνομικοί της Ασφάλειας ενώ αναμένεται και εισαγγελέας καθώς και εκπρόσωπος του ΙΣΑ, ο οποίος θα διαπιστώσει, όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Πατούλης, τι μηχανήματα υπήρχαν εκεί.
Τι είναι η πλασμαφαίρεση
Μιλώντας στη εκπομπή "Αταίριαστοι" στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Πατούλης εξήγησε τι είναι η πλασμαφαίρεση και ποιος είναι ο έλεγχος που γίνεται τώρα στην κλινική Stem Cell στο Κολωνάκι,
"Περιμένουμε να δούμε τι μηχανήματα υπάρχουν για να δούμε τι ακριβώς εκτελούσαν εκεί, ενδεχομένως και παρανόμως και τις καρτέλες με το τι πράξεις εκτελούσαν εκεί. Αυτό το ιατρείο είχε άδεια στέγασης ενός παθολόγου και μίας άνευ ειδικότητας ιατρού. Σε καμία περίπτωση αν υπήρχαν μηχανήματα πλασμαφαίρεσης, κακώς υπήρχαν. Φαίνεται ότι υπήρχαν και έκτακτες επεμβάσεις σε αυτό το ιατρείο, χωρίς άδεια. Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής υπάρχουν στο ιατρείο μηχανήματα που κάνουν αυτό ακριβώς, και δεν πρέπει να υπάρχουν σε ιατρεία", ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Πατούλης.
Στη συνέχεια ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε: "Η πλασμαφαίρεση είναι η εξωσωματική κάθαρση του πλάσματος μέσα από φίλτρα. Ουσιαστικά βγαίνει το αίμα από το σώμα, με φίλτρα διαχωρίζεται το πλάσμα από το αίμα και σε δεύτερο φίλτρο καθαρίζεται το πλάσμα απο τοξίνες, και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί κάποιος να θέλει να αφαιρέσει.
Όλα αυτό χρειάζεται ένα team εξειδικευμένου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ένα καλό ιστορικό και αν υπάρχει επιπλοκή να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει επιπλοκή.
Μέχρι τώρα θεραπευτικά η πλασμαφαίρεση γίνεται σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα: Λαικό, Γενικό Κρατικό και Αττικό με εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και πρώτη τάξη γιατρούς αιματολόγους. Και υπάρχει μια τάση εξευγενισμένων μηχανημάτων που μπορούν να γίνουν εξωνοσοκομειακά, αλλά σε μονάδες ημερήσιας νοσηλείας. Σε καμία περίπτωση όμως σε ένα απλό ιατρείο και χωρίς να έχει γίνει η ανάλογη αδειοδότηση".
Υπήρχε άδεια;
Τέλος, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι το συγκεκριμένο ιατρείο δε είχε άδεια για να εκτελέσει πλασμαφαίρεση και σημείωσε: "Για να δοθεί άδεια πάντως, χρειάζεται να γίνει επι τόπου έλεγχος των μηχανημάτων, τών προδιαγραφών και ορίζεται ο άνθρωπος που θα τις εκτελεί. Δεν μπορεί κάποιος να στείλει απλώς ένα χαρτί και να πάρει άδεια. Εδώ πρόκειται για παράνομη ιατρική πράξη".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

