Follow us

Love No17: Μαμά Ψωμί

Όταν ο Γιώργος και η Ραλλού εγκατέλειψαν την ηθοποιεία για να ανοίξουν ένα μικρό μπακάλικο με τοπικά προϊόντα, οι πελάτες τσακωνόντουσαν πάνω από μια φρατζόλα ψωμί, κάθε φορά που ο Γιώργος αποφάσιζε να ζυμώσει.

Love No17: Μαμά Ψωμί


Ο καλλιτεχνικός φούρνος με το πιάνο και τα ράφια με τα βαζάκια, ήρθε σαν φυσική κατάληξη στη ζήτηση της γειτονιάς, που όπως όλες οι γειτονιές της πόλης, ξέρει καλά πόσο σπανίζει το αληθινό ψωμί αποκλειστικά και μόνο από βιολογικό ψωμί.

Από τον φούρναρη μπαμπά του ο Γιώργος κληρονόμησε την τεχνική κι από το χωριό του το Ληγουριό προμηθεύεται το αλεύρι.

Love No17: Μαμά Ψωμί

Εδώ, όποιος πρόλαβε το ψωμί του πήρε. Πριν χτυπήσει η μεσημεριανή πείνα, τα ράφια έχουν αδειάσει, όσο η ουρά φτάνει στο πεζοδρόμιο τα κορίτσια στο πίσω δωμάτιο ανοίγουν φύλλο με τα χεράκια τους, ψήνουν ευωδιαστές μηλόπιτες, σπιτικά τυροπιτάκια μόνο με φέτα, υγρό κέικ με μήλο και κανέλα, κρουασάν, κάθε λογής κουλουράκια με αλεύρι ολικής, υπέροχη χορτόπιτα χωρίς τυρί με βιολογικό λάδι, κουρού κιμαδόπιτα, γεμίζουν με υγιεινούς συνδυασμούς σαντουιτσάκια, φτιάχνουν σοκομπουκιές με αληθινή σοκολάτα, financiers, σοκοδαμάσκηνα με πραλίνα.

Love No17: Μαμά Ψωμί - εικόνα 2

Στον φούρνο με την πιο κουλ, γλυκιά εξυπηρέτηση, η έμπνευση ανανεώνεται με ψωμί ολικής με ηλιόσπορο και λιναρόσπορο, και ψωμί με πλιγούρι και φουντούκι.

Ζαχαρίτσα 42-44 και Ζίννη, Κουκάκι, τηλ. 210 9227686.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ