Follow us

Έλενα Σύρακα

Η αγαπημένη σχεδιάστρια μιλάει στο MissBloom.gr για τις νέες συλλογές της και δίνει πολύτιμα styling tips για τα κοσμήματα και όχι μόνο.
Από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη

syraka

Η αγαπημένη σχεδιάστρια μιλάει για τις νέες συλλογές της και δίνει πολύτιμα fashion tips "Πως να φορέσω τα παλιά μου κοσμήματα; Σε ποια κοσμήματα να επενδύσω; Ποια λάθη να αποφύγω;" Η Έλενα Σύρακα λύνει κάθε απορία μας, λίγες μέρες πριν παρουσιάσει στο concept store Shop Ermou 112A, κοσμήματα από τις συλλογές της, Demi-Gods και Charmed Life.

Ποιες είναι οι αφορμές έμπνευσης για την νέα συλλογή; Ποια υλικά έχεις προτιμήσει;
Όλες μου οι συλλογές, εξελίσσονται σχεδιαστικά κάθε σεζόν. Συγκεκριμένα για την έκθεση στο Παρίσι, δημιούργησα νέα σχέδια για τις συλλογές, Idols, Demi-Gods και Charmed life. Τα υλικά που προτιμώ ειναι χρυσός 18 καράτια, σε κίτρινο, λευκό, ροζ και μαύρο επιπλατίνωμα, με διαμάντια λευκά και μαύρα ή πέτρες όπως Οπάλιο, Πέρου, Αμέθυστος, Αμαζωνίτης, Aqua Marine και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια της σχεδιαστικής διαδικασίας έχεις κάποια γυναίκα - πρότυπο στο μυαλό σου;
Συνήθως σκέφτομαι τι θα φορούσα εγώ, σε διαφορετικές περιστάσεις. Επειδή είμαι άνθρωπος που δεν φοράω σταθερά και μόνιμα κάποια κοσμήματα και υπάρχουν φορές που ανάλογα με τη διάθεση μου αισθάνομαι να με "πνίγει" ακόμα και το πιο απλό ρούχο, είμαι ένας καλός κριτής για να δημιουργώ κομμάτια με ωραίο design και μελετημένη τεχνική, ώστε οποιαδήποτε γυναίκα να αισθάνεται ωραία και άνετα, φορώντας τα κοσμήματα μου.

Τι κοσμήματα προτιμάς για μια πρωινή βόλτα και σε ποια κοσμήματα δίνεις έμφαση για τις βραδινές σου εξόδους;
Πάντα ανάλογα με το στυλ των ρούχων μου και της διάθεσης μου, φοράω ακόμα και μεγάλα κοσμήματα απο το πρωί, αλλά με ελάχιστη λάμψη. Κυρίως φοράω ματ χρυσό, οχι γυαλιστερο με χρωματιστές πέτρες, όπως κορνεόλη, αμέθυστος, αμαζωνίτης κλπ. Ενώ το βραδύ φοράω πιο εκκεντρικά και μεγαλύτερα κομμάτια.

Έλενα Σύρακα
Κοσμήματα από τις συλλογές της Έλενας Σύρακα “Demi-Gods" και “Charmed Life”, τα οποία διατίθενται στο κατάστημα Shop Ερμού 112Α. Η πρεμιέρα θα γίνει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Σε ποια κοσμήματα θα πρέπει να επενδύσει μια γυναίκα το χειμώνα του 2011;

Αυτή την περίοδο προτείνω μεγάλα δαχτυλίδια χρυσά με μεγάλες ασύμμετρες πέτρες, όπως αχάτης ταγιέ, τουρμαλίνη και κορνεόλη ή δαχτυλίδια με χρυσό 18 καράτια, με δέρμα απο φίδι και διαμάντια λευκά η μαύρα.

Τι έχει αλλάξει στο σχεδιασμό των κοσμημάτων από τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα;
Το κόσμημα εχει "βιομηχανοποιηθεί" και βλέπεις παντού τα ίδια σχέδια. Kαι αναφέρομαι στην πλειοψηφία των κοσμηματοπωλείων παγκοσμίως. Και από την άλλη πλευρά, είναι οι σχεδιαστές κοσμημάτων, που δουλεύουν χειροποίητα κομμάτια, πολλές φορές κατά παραγγελιά, με πιο περιορισμένη παραγωγή, αλλά με απίστευτη ποιότητα δουλειάς. Αυτό πληρώνεται με πολύ περισσότερα χρήματα, αλλά μόνο απο τους ανθρώπους που γνωρίζουν να εκτιμούν.

Ποια λάθη βλέπεις στον τρόπο που φοράνε τα κοσμήματα οι γυναίκες στην Ελλάδα;
Παλαιοτέρα ίσως έβρισκα να αναφέρω πολλά στυλιστικά λάθη. Σήμερα πλέον μου αρέσει πολύ η ελευθεριά που δείχνουν οι Ελληνίδες και κάνουν πιο ανατρεπτικούς συνδυασμούς χωρίς μεγάλη προσπάθεια και μπορούν και το υποστηρίζουν.Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Με ποιους τρόπους μπορεί μια γυναίκα να αξιοποιήσει τα κοσμήματα που έχει από το παρελθόν;
Φορώντας τα παλαιά κοσμήματα με πιο σύγχρονα, κάνοντας δηλαδή ενα mix &match, μια απλή εμφάνιση φαίνεται πιο "ψαγμένη" και με προσωπική σφραγίδα.

Τι συμβουλές έχεις να δώσεις σε μια γυναίκα που σκοπεύει να επενδύσει σε ένα ¨καλό¨ κομμάτι;
Να ειναι σίγουρη οτι δεν το αγοράζει μονό και μονό για μια εμφάνιση.


PLUS: 4 fashion tips για τις αναγνώστριες του missbloom.gr
1. Μην ξοδεύετε τα χρήματα σας σε ρούχα επειδή τα βρίσκετε φθηνά,αλλα δεν θα τα φορέσετε ποτέ!!
2. " Ανατατέψτε "την γκαρνταρόμπα σας. Τολμήστε παράξενους συνδυασμούς με τα παλιά σας ρούχα. Θα φτιάξετε εμφανίσεις που ποτέ δεν θα πέρναγαν απο το μυαλό σας!!
3. Τα απλά σας ρούχα, τα κάνετε ιδιαίτερα, αν τολμήσετε παράδοξους συνδυασμούς με τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα σας.
4. Τις πιο πολλές φορές, όταν δεν βρίσκουμε να φορέσουμε τίποτα και έχουμε κατεβάσει όλη την ντουλάπα, είναι θέμα κακής διάθεσης. Δείτε με άλλη ματιά το κάθε κομμάτι που έχετε και θα ξαφνιαστείτε με το αποτέλεσμα!!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ