Follow us

Τα 10 μυστικά του στυλ που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw και τα κορίτσια του Sex and the City

Sex & the City: Η Miss Bloom κάνει fashion αναδρομή στη σειρά και τις ταινίες που άφησαν εποχή

satc

Sex & the City: Η Miss Bloom κάνει fashion αναδρομή στη σειρά και τις ταινίες που άφησαν εποχή


Έκτόξευσε τη φήμη των Manolo Blahnik, έβαλε τη Fendi Baguette bag στη λίστα με τις πιο πολυπόθητες διαχρονικές τσάντες, απενοχοποίησε το mix n’ match και καθιέρωσε τη Patricia Field ως μια από τις πλέον ταλαντούχες στυλίστριες της εποχής. Το Sex and the City θα μας μείνει αξέχαστο για πολλούς λόγους, αλλά το στυλ των πρωταγωνιστριών είναι (μάλλον) ο κυριότερος.

Η Carrie Bradshaw μπορεί να ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι η σχέση της με τον Mr Big να καταλήξει στο «happily ever after» που όλοι περιμέναμε αλλά το στυλ ήταν κάτι που της «έβγαινε» πάντα αβίαστα! Γι αυτό όσα χρόνια και αν περάσουν εμείς δεν θα σταματήσουμε να παίρνουμε έμπνευση από την αγαπημένη πρωταγωνίστρια.

Ιδού λοιπόν τα 10 style μυστικά που μας δίδαξε η τηλεοπτική Carrie και οι φίλες της:


To Accessorizing είναι το Α και το Ω στο στυλ:


 Τα 10 μυστικά του στυλ που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw και τα κορίτσια του Sex and the City

Τα αξεσουάρ σου είναι αυτά τα οποία διαμορφώνουν το στυλ σου γι' αυτό και εννοείται ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα παραμελείς. Δεν πρέπει όμως και να τα φοβάσαι: Ποιος είπε ότι το τυρμπάν είναι μόνο για τα περιοδικά και το μεγάλο καπέλο μόνο για τις stars του σινεμά; Αλλά ακόμα και αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των «τολμηρών» μπορείς με τη σωστή τσάντα / το σωστό κολιέ / τα σωστά σκουλαρίκια να κάνεις τη διαφορά!

Ντύσου ανάλογα με το μέρος που βρίσκεσαι:


 Τα 10 μυστικά του στυλ που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw και τα κορίτσια του Sex and the City - εικόνα 2

Εντάξει, είναι αλήθεια ότι όταν ταξιδεύεις η επιλογή «τζιν & t-shirt» μοιάζει ακόμα πιο δελεαστική αλλά γιατί να μην δώσεις στο ντύσιμό σου αυτό το σχεδόν παραμυθένιο twist που θα σε βάλει ακόμα περισσότερο στο mood του μέρους όπου βρίσκεσαι; Θυμάσαι τα απόλυτα Παριζιάνικα σύνολα που φορούσε η Carrie όσο καιρό βρισκόταν στο Παρίσι; Αυτό ακριβώς εννοούμε!

Πάρε έμπνευση από τα διαχρονικά Style Icons:


 Τα 10 μυστικά του στυλ που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw και τα κορίτσια του Sex and the City - εικόνα 3

Όταν η Carrie έβγαινε με τον πολιτικό Bill Kelley έπαιρνε έμπνευση από την Jackie O’ για να είναι σίγουρη ότι ντύνεται όπως θα όφειλε μια γυναίκα πολιτικού. Περιττό να πούμε ότι δεν χρειάζεται να βγαίνεις κι εσύ με πολιτικό για να ακολουθήσεις το παράδειγμά της. Τα style icons του παρελθόντος όπως η Jackie O’ και η Grace Kelly μπορούν να σου προσφέρουν άφθονη έμπνευση για να δημιουργήσεις άψογα και κυρίως διαχρονικά σύνολα που θα ξεχωρίσουν!


Περισσότερα Sex & the City fashion tips στη σελίδα ii



Φόρα statement κοσμήματα:


 Τα 10 μυστικά του στυλ που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw και τα κορίτσια του Sex and the City - εικόνα 4

Ποιος είπε ότι οι καρφίτσες είναι παλιομοδίτικες; Μια μεγάλη καρφίτσα φορεμένη με μοντέρνο τρόπο αποτελεί αυτό που λέμε «statement κόσμημα» και μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στο σύνολό σου. Το σημαντικό είναι να είσαι δημιουργική και να σκέφτεσαι κάθε φορά νέους τρόπους για να φοράς τα κοσμήματά σου.


Επένδυσε στην all time classic μαρινιέρα:


 Τα 10 μυστικά του στυλ που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw και τα κορίτσια του Sex and the City - εικόνα 5

Γιατί να φορέσεις ένα απλό λευκό t-shirt ή ένα απέριττο μακό μπλουζάκι χωρίς fashion χαρακτήρα όταν υπάρχει η μαρινιέρα που συνδυάζει άνεση και στυλ; Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα από τα πλέον αγαπημένα κομμάτια – πασπαρτού στο οποίο επιβάλλεται να επενδύσεις.

Τόλμησε το Mix n’ Match:


 Τα 10 μυστικά του στυλ που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw και τα κορίτσια του Sex and the City - εικόνα 6

Το στυλ της Carrie Bradshaw είναι η επιτομή του mix n’ match και ακόμα αν δεν είσαι τόσο τολμηρή όσο η αγαπημένη τηλεοπτική fashionista μπορείς να κρατήσεις μερικές από τις ιδέες της και να τις εφαρμόσεις με τον δικό σου τρόπο. Είτε αποφασίσεις να συνδυάσεις «high & low» (δηλαδή casual με πιο βραδινά κομμάτια) είτε αποφασίσεις να δημιουργήσεις ένα ενδιαφέρον mix από prints η Carrie θα εγκρίνει!

Συνδύασε το λευκό με το χρυσό (και μη φοβάσαι τη μονοχρωμία):


 Τα 10 μυστικά του στυλ που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw και τα κορίτσια του Sex and the City - εικόνα 7

Το λευκό και το χρυσό δεν κάνουν την αντίθεση που τραβά τα βλέμματα αλλά συμπληρώνουν το ένα το άλλο δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα απόλυτα αρμονικό και ευχάριστο για το μάτι. Το ίδιο ισχύει και με τις μονοχρωμίες: το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση που δεν θα κουράζει το μάτι.

Περισσότερα Sex & the City fashion tips στη σελίδα iii


Κράτα τον oversized φάκελο το πρωί:


 Τα 10 μυστικά του στυλ που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw και τα κορίτσια του Sex and the City - εικόνα 8

Μια ιδιαίτερη επιλογή τσάντας μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακό στυλιστικό αποτέλεσμα και να αναβαθμίσει απόλυτα το καθημερινό σου look. Γιατί λοιπόν να μην κρατήσεις το υπερμέγεθες clutch σου από το πρωί; Μην ξεχνάς ότι η διαφορά ενός απλά συμπαθητικού από ένα εξαιρετικό σύνολο κρύβεται σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες!

Μην φοβάσαι τα prints:


 Τα 10 μυστικά του στυλ που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw και τα κορίτσια του Sex and the City - εικόνα 9

Ο πιο απλός τρόπος για να είσαι πάντα καλοντυμένη είναι να επενδύεις σε ιδιαίτερα κομμάτια που καταφέρνουν από μόνα τους να ξεχωρίζουν. Το φόρεμα (και όχι μόνο) με τα prints είναι ακριβώς αυτό: δεν χρειάζεται ιδιαίτερες προσθήκες για να σταθεί στυλιστικά και φοριέται πάντα και παντού.

Aνακύκλωσε τα designer κομμάτια σου:


 Τα 10 μυστικά του στυλ που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw και τα κορίτσια του Sex and the City - εικόνα 10

Το να δίνεις μια περιουσία για να αποκτήσεις ένα designer φόρεμα και μετά το τέλος της σεζόν να το αφήνεις να ξεχαστεί στο βάθος της ντουλάπας σου είναι (τουλάχιστον) άδικο και απόλυτα ασύμφορο από οικονομική άποψη. Με το κατάλληλο styling και με 1-2 μοντέρνα αξεσουάρ μπορείς να επαναφέρεις ακόμα και την πιο παλιά σου αγορά ακριβώς όπως έκανε και η Carrie με το Galliano newspaper dress της.


Διάβασε επίσης:


Πως να φτιάξεις έξυπνα τη Φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα
8+1 χρυσές συμβουλές styling από τον Michael Kors
Πως θα φορέσεις τα κολιέ της νέας σεζόν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ