Follow us

Carine Roitfeld: Το πρώτο εξώφυλλο για το Harper's Bazaar

H διάσημη editor παρουσιάζει το πρώτο της editorial για το Harper's Bazaar. Πότε κυκλοφορεί η ελληνική έκδοση; Plus: Backstage βίντεο από τη φωτογράφηση!

Carine Roitfeld: Το πρώτο εξώφυλλο για το Harper's Bazaar

H διάσημη editor παρουσιάζει το πρώτο της editorial για το Harper's Bazaar. Πότε κυκλοφορεί η ελληνική έκδοση;

Τον Οκτώβριο του 2012 ανακοινώθηκε ότι η γαλλίδα στυλίστρια και editor περιοδικών, Carine Roitfeld, πρόκειται να αναλάβει τη θέση της Global Fashion Director στο περιοδικό Harper's Bazaar και τώρα ήρθε η ώρα να θαυμάσουμε τους καρπούς της δουλειάς της, που θα αποκαλυφθούν σε 26 παγκόσμιες εκδόσεις, για το τεύχος Μαρτίου.

Carine Roitfeld: Το πρώτο εξώφυλλο για το Harper's Bazaar
Joan Smalls, Givenchy by Riccardo Tisci

Σε ένα 16σέλιδο αφιέρωμα με τον τίτλο «Carine on the Collections», η πρώην editor-in-chief της γαλλικής Vogue έβαλε όλη της τη δημιουργικότητα και μας παρουσιάζει ένα editorial για τις συλλογές Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2013, στο οποίο έχουν παρουσία μεγάλοι οίκοι όπως, Chanel, Dior, Dolce&Gabbana, αλλά και νέα hot ονόματα,όπως οι Christopher Kane και J.W Anderson. Το fashion όραμά της θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι 11,3 εκατομμύρια αναγνώστες του Harper's Bazaar, σε 44 χώρες.

«Όταν φωτογραφίζω ένα editorial μου αρέσει που ο κόσμος μπορεί να σκεφτεί 'Θα μπορούσα να είμαι αυτό το κορίτσι''», δήλωσε η η 58χρονη editor για το θέμα της που θα προβληθεί διεθνώς, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Θέλω μέσα από τη δουλειά μου να δείχνω τον σεβασμό μου για την παράδοση της κάθε χώρας, χωρίς να σοκάρω κανέναν».

Carine Roitfeld: Το πρώτο εξώφυλλο για το Harper's Bazaar
Ashleigh, Saint Laurent by Hedi Slimane

Γνωστή για τη χρήση γυμνού στις φωτογραφήσεις της, η Roitfeld εξήγησε πως προσπάθησε να είναι «καλό κορίτσι» για το πρώτο τεύχος. «Δεν υπάρχει γυμνό, τίποτα που να κάνει κάποιον να αισθανθεί άβολα. Σέβομαι τους αναγνώστες.»

Μόνο τα καλύτερα μοντέλα επελέγησαν για το ντεμπούτο της Roitfeld στο Bazaar, αν κρίνουμε από τις επιλογές, μεταξύ των οποίων η έγκυος Lara Stone, η πορτορικανή Joan Smalls και η Stephanie Seymour.

Carine Roitfeld: Το πρώτο εξώφυλλο για το Harper's Bazaar
Lara Stone, Comme Des Garcons

Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο που ο τυφώνας Sandy «χτύπησε» τις ανατολικές ακτές της Αμερικής. «Ήταν τρομερό. Φυσικά, πρόκειται για ένα fashion project – δεν έχασα το σπίτι μου – αλλά δε μπόρεσα να συγκεντρώσω όλα τα ρούχα, καθώς το αεροπλάνο δεν κατάφερε να έρθει και στο κέντρο της Νέας Υόρκης τα πάντα ήταν κλειστά: δε μπορούσαμε να πάμε στον Marc Jacobs και σε κανένα άλλο label, αφού όλα ήταν κατεστραμμένα και πλημμυρισμένα», είπε η Roitfeld.

Για το αποτέλεσμα της φωτογράφησης η Carine δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ενθουσιασμένη που θα συνεισφέρω στο Bazaar, έναν τίτλο με πλούσια ιστορία και δημιουργικότητα. Tο να δουλεύεις με τον Stephen (Gan) και με μία ομάδα ταλαντούχων φωτογράφων είναι μοναδική εμπειρία»

Carine Roitfeld: Το πρώτο εξώφυλλο για το Harper's Bazaar
Stephanie Seymour, Miu Miu

Η ελληνική έκδοση του Harper's Bazaar, με το εν λόγω εξώφυλλο και editorial, θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου με την Real News και στη συνέχεια στα περίπτερα.

Carine Roitfeld: Το πρώτο εξώφυλλο για το Harper's Bazaar
Το εξώφυλλο του Harper's Bazaar Μαρτίου

To Harper's Bazaar μοιράζεται μαζί σου και ένα backstage βίντεο από τη διάρκεια των φωτογραφήσεων. Πάτα play και απόλαυσέ το:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ