Follow us

Ανοιξιάτικες συνταγές για γλυκούς πειρασμούς

Whoopie pies σοκολάτας, λαχταριστό double chocolate cake και carrot cake από την πολύ γλυκιά blogger Pasta Flora! Plus: τα αγαπημένα της sweet spots στην πόλη!

pastaflora

Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, η Ιωάννα ανακατευόταν στην κουζίνα της μαμάς. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε ότι τις περισσότερες φορές βρισκόταν εκεί για να φτιάξει κάτι γλυκό παρά αλμυρό, σε σημείο που οι φίλοι της άρχισαν να την παροτρύνουν να το κάνει επάγγελμα! Έτσι κάπως ξεκίνησε και το pasta-flora.com που γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο!

Αν και η κύρια ασχολία της είναι η διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, πάντα ονειρευόταν τον εαυτό της πίσω από τον πάγκο μιας όμορφης κουζίνας σε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο φτιάχνοντας γλυκά που θα μπορεί ο καθένας να γευτεί τη στιγμή που βγαίνουν από το φούρνο. Δημιουργώντας το blog δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει την κύρια εργασία της όμως τώρα σκέφτεται ολοένα και περισσότερο ότι πρέπει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα!

Αγαπάει να καταπιάνεται με τα κέικ! "Μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις υλικά ανάλογα με τη φαντασία σου και την περίσταση κάθε φορά! Μου αρέσει να πειραματίζομαι με τους συνδυασμούς των γεύσεων και πρόσφατα από ένα τέτοιο πείραμα γεννήθηκε ένα σοκολατένιο κέικ φουντουκιού με γέμιση από φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, για το οποίο ψάχνω ακόμα όνομα! Το επικρατέστερο είναι είναι Barcelona cake γιατί φτιάχτηκε κατά τη διαμονή εκεί μου στο σπίτι φίλων με ότι είχαμε εκείνη τη μέρα στο σπίτι!"

Και αν θες τη γνώμη ενός ειδικού για τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, η Ιωάννα πηγαίνει συχνά στον Βάρσο στην Κηφισιά για να απολαύσει το όμορφο περιβάλλον, τα γλυκά που ακόμα φτιάχνει με την ίδια συνταγή και αγνά υλικά που έκανε κι όταν πρωτοάνοιξε 100 και πλέον χρόνια τώρα. Της αρέσει επίσης η Αλέα στο Κολωνάκι για τις τάρτες και τις τούρτες και η Χαρά στα Άνω Πατήσια για το φημισμένο εκμέκ της. Τα blog που παρακολουθεί συχνά είναι το sweetapolita.com και το glorioustreats.blogspot.com ενώ τα βιβλία που θα μας πρότεινε είναι "το "How To Be A Domestic Goddess " της Nigella Lawson για την ποικιλία στις συνταγές του, το " Miette Bakery cookbook " για το καλύτερο σοκολατένιο κέικ και τις παραλλαγές σερβιρίσματος του και φυσικά τον Τσελεμεντέ γιατί κάποια πράγματα είναι κλασσικά αγαπημένα!"

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες κάνε κλικ εδώ.

Εμείς εξασφαλίσαμε για σένα 3 συνταγές:

Double chocolate cake
Ανοιξιάτικες συνταγές για γλυκούς πειρασμούς

Για το κέικ

200γρ. ζάχαρη
175γρ βούτυρο
2 αυγά
200γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κοτ. γλυκού σόδα μαγειρική
40γρ κακάο
150 γρ κρεμά γάλακτος

Για την κρέμα

175 γρ. κουβερτούρα
75γρ βούτυρο
1 κουτ. σούπας μέλι
125γρ κρέμα γάλακτος
300γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση


Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το αλεύρι, το baking και τη σόδα. τέλος την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά. μοιράζουμε το μείγμα σε δυο φόρμες διαμέτρου 20εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20' περίπου. Αφού ψηθούν αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν.
Όσο τα κέικ ψήνονται ετοιμάζουμε την κρέμα. λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρι. αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε το μέλι και την κρέμα γάλακτος. τέλος την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα κέικ και απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα, σκεπάζουμε με το δεύτερο κέικ και βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες. ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Διακοσμούμε με ζαχαρωτά λουλούδια ή όπως επιθυμούμε ανάλογα με τη περίσταση.

Διάβασε Επίσης:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ