Tasty Guide : Επιδόρπια28 ΜΑΪΟΥ, 2013

Εσπρεσάκια σοκολάτας με παγωτό

Συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη από την εκπομπή Chef Στον Αέρα με την Ελένη Ψυχούλη

Εσπρεσάκια σοκολάτας με παγωτό

Συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη από την εκπομπή Chef Στον Αέρα με την Ελένη Ψυχούλη

Υλικά
500γραμ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 1/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι εσπρεσσο
ξύσμα πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα μπισκότα ή ξηροί καρποί για το styling

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να σιγοβράζει. Μπορούμε να το ζεστάνουμε και σε φούρνο μικροκυμάτων αν θέλουμε
Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Προσθέτουμε τον εσπρέσο και ανακατεύουμε

Σε μια πιατέλα βάζουμε τα ποτηράκια εσπρέσο. Ρίχνουμε «άτακτα» τη μισή ποσότητα από ότι θέλουμε (ξύσμα πορτοκαλιού/ψιλοκομμένα μπισκότα /ξηρούς καρπούς)

Γεμίζουμε τα ποτηράκια με τη γκανάζ εσπρέσο και μετά ολοκληρώνουμε ρίχνοντας την υπόλοιπη ποσότητα από ό,τι έχουμε (ξύσμα πορτοκαλιού/ψιλοκομμένα μπισκότα /ξηρούς καρπούς)

Σερβίρουμε με κουταλάκια του εσπρέσο και συνοδεύουμε με παγωτό της επιλογής μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ