Tasty Guide : Επιδόρπια26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2011

Κουπ σοκολάτας με σαντιγί

Θα ενθουσιάσει όλους τους choco-maniacs. Αλλά και τους υπόλοιπους!

Κουπ σοκολάτας με σαντιγί

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
8 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
3 φύλλα ζελατίνας
100 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
3-4 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ
σαντιγί και φλούδες σοκολάτας, για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό, για να μαλακώσουν. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και ρίχνετε το μπράντι. Ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε από το μπεν μαρί, προσθέτετε στη λιωμένη σοκολάτα τα φύλλα ζελατίνας καλά στυμμένα και ανακατεύετε για να διαλυθούν. Κατόπιν προσθέτετε τους κρόκους των αυγών έναν έναν, ανακατεύοντας αργά με κυκλικές κινήσεις.
2.Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη. Αναμειγνύετε τη μαρέγκα με το μείγμα της σοκολάτας προσεκτικά με απαλές κινήσεις. Αφήνετε τη μους για 20’ στο ψυγείο.
3.Μοιράζετε σε 6 μεγάλα ή 8 μέτρια ποτήρια το μείγμα της σοκολάτας και τα αφήνετε στο ψυγείο αρκετές ώρες για να σφίξουν. Γαρνίρετε τα ποτήρια με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας τη στιγμή που θα τα σερβίρετε.

Πηγή:
Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ