Tasty Guide : Επιδόρπια16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2012

Πώς να φτιάξεις ένα Gingerbread House

Δες την συνταγή του μπισκότου και του γλάσου από το The Sweet Spot και φτιάξε το μόνη σου!

Πώς να φτιάξεις ένα Gingerbread House

Δες την συνταγή του μπισκότου και του γλάσου από το The Sweet Spot και φτιάξε το μόνη σου!

Συνταγή μπισκότου

Υλικά:

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 175 γρ μελάσσα
  • 1 ½ κ.γλ. κανέλλα
  • 1 ½ κ.γλ. τζίντζερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 875 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τη μελάσσα, την κανέλλα, το τζίντζερ και το αλάτι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 10 λεπτά).

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το βάζουμε σε μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ, απαλά στην αρχή (για να μην γεμίσουμε αλεύρι!) και μετά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη τυλιγμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή καλύτερα μέχρι την επόμενη μέρα.

Συνταγή για το γλάσο, το διακοσμητικό των μπισκότων

Υλικά:

  • 2 Ασπράδια (από μεγάλα αυγά)
  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ελάχιστη ποσότητα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να ασπρίσουν, αλλά να μην σφίξουν πολύ. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε σε σιγανή ταχύτητα και μετά πιο δυνατά μέχρι να σφίξει καλά, περίπου 5 λεπτά. Αν επιθυμούμε να «ντύσουμε» με χρώμα τη δημιουργία μας, προσθέτουμε στο μείγμα ελάχιστη ποσότητα από χρώμα ζαχαροπλαστικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ