Tasty Guide : Επιδόρπια10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019

Συνταγή για τάρτα λεμονιού | Η πιο εύκολη και νόστιμη τάρτα

Δες την εύκολη συνταγή και δοκίμασέ τη τώρα.

Συνταγή για τάρτα λεμονιού

Από την Foivi Geller από το Donkey and the Carrot

Συνταγή για τάρτα λεμονιού, μια σούπερ δροσιστική συνταγή, τέλεια για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

3 λαχταριστές συνταγές για γλυκά στο ποτήρι

Συνταγή για τάρτα λεμονιού

Υλικά

  • Ζύμη αρκετή και για 2 τάρτες
  • 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος (για γλυκά με αρκετά λιπαρά)
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 2 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 230 γρ ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση

Χτυπήστε την κρέμα με τα αυγά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ζυμώνετε με τα χέρια (καλό θα ήταν το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να λιώνει) μέχρι να φτιάξετε μια καλή ελαστική ζύμη. Προοδευτικά προσθέστε την κρέμα με τα αυγά και ζυμώνετε το όλο μίγμα. Κόψτε το ζυμάρι στα δύο, και δημιουργήστε 2 στρογγυλές βάσεις (χρησιμοποιήστε δισκάκι ή το ταψί σας) τυλίξτε τις σε μεμβράνες και βάλτε τες στο ψυγείο. Αν το ζυμάρι είναι μαλακό, βάλτε το στο ψυγείο για λίγο και μετά απλώστε το πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι. Για να το σηκώσετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πλάστη, ούτως ώστε να το τυλίξετε γύρω από το ξύλο για να το μεταφέρετε σε άλλη επιφάνεια ή στο ταψί χωρίς να σπάσει. Όταν θα το τοποθετήσετε στο ταψί φροντίστε να μην το τεντώνετε με τα χέρια για να φτάσει από άκρη σε άκρη, γιατί στο ψήσιμο θα μαζέψει με αυτόν τον τρόπο. Απλώς δουλέψτε με τον πλάστη όπως όταν ανοίγουμε φύλλο, και ότι περισσέψει από το ταψί σας το κόβετε ή το γυρίζετε προς τα μέσα (όπως με τις πίτες). Ξαναβάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα πριν το ψήσετε.

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (170-180 βαθμούς)

Τρυπίστε την επιφάνεια του ζυμαριού με ένα πιρούνι.Βάλτε από πάνω μια λαδόκολλα. Ρίξτε μια χούφτα φασόλια (για να μη φουσκώσει) και ψήστε για 15 λεπτά. Βγάλτε την τάρτα από τον φούρνο και με προσοχή πετάξτε τη λαδόκολλα με τα φασόλια. Ξαναβάλτε την τάρτα στο φούρνο και αφήστε την να χρυσίσει γυρίζοντάς την αν και όσο χρειάζεται. Βγάλτε την και αφήστε την να κρυώσει εντελώς.

Κρέμα λεμονιού

Υλικά

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 4 κρόκοι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό λεμονιού (περίπου 5 λεμόνια)
  • 200 γρ ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια (θερμοκρασία δωματίου)
  • Μια πρέζα αλάτι.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά – πλην του βουτύρου – σε αντικολλητική κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι η κρέμα να γίνει τόσο πηχτή ούτως ώστε να κολλάει στο πίσω μέρος της κουτάλας (5-7 λεπτά περίπου, σαν λιωμένο παγωτό να γίνει). Βγάλτε την κατσαρόλα με την κρέμα λεμονιού από το μάτι και προσθέστε σιγά σιγά λίγο βούτυρο. Ανακατέψτε να λιώσει εντελώς. Προσθέστε και συνεχίστε με υπομονή μέχρι να εξαντληθεί το βούτυρο και η κρέμα να είναι ομοιογενής. Ρίξτε στο τέλος μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε ξανά.

Αλείψτε με την κρέμα λεμονιού (όσο είναι ακόμα ζεστή) την κρύα μας τάρτα (ζυμάρι). Στολίστε την τάρτα με λεπτές φέτες λεμονιού και αφήστε την να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρετε με λίγη σαντιγί στην άκρη!

Tάρτα πραλίνας φουντουκιού χωρίς ψήσιμο

Συμβουλή: Μπορείς να κάνεις τη βάση της τάρτας την προηγούμενη μέρα και την γέμιση τη μέρα που θα σερβίρεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Best of network