Tasty Guide : Επιδόρπια05 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2012

Συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια

Η μαμαδίστικη παραδοσιακή συνταγή για τσουρέκια.

Συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια

H αγαπημένη μας συνταγή για Πασχαλινό τσουρέκι. 


Υλικά:

3 κιλά αλεύρι
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό γάλα
χυμός από 1 πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
8 αυγά
4 βανίλιες
2 baking bowder (φακελάκια)
1 κ.γ. αλάτι
3 μαγιές
600 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 κακουλέ
2 μαχλέπι
1ποτήρι ζεστό νερό

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά το ποτήρι με το ζεστό νερό, τις μαγιές και το αλάτι με μισό κιλό αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη περίπου μία ώρα σε ζεστό χώρο σκεπασμένη να φουσκώσει.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνοντας στην συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο. Από το γάλα αφαιρούμε ένα ποτήρι και το αντικαθιστούμε με χυμό πορτοκάλι (το γάλα θα πρέπει να είναι χλιαρό).
Λιώνουμε το βούτυρο και όπως είναι χλιαρό ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε καλά. Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα, σκεπάζουμε την λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για περίπου 2 ώρες να φουσκώσει η ζύμη.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε περίπου μία ώρα στα ταψιά να φουσκώσουν περίπου στο διπλάσιο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου για μισή ώρα.
Πριν τοποθετήσουμε το κάθε τσουρέκι στο φούρνο, το αλείφουμε με αυγό ή με ασπράδι ανακατεμένο με 2 κουταλάκια νερό.

Από τη μαμά της αναγνώστριάς μας, Κατερίνας Μπαρμπούνη, την Κυρία Μαίρη, Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ