Φτιάξε σπιτικά πατατάκια μήλου με κανέλα

Μάθε την συνταγή για ένα εύκολο και υγιεινό σνακ

Φτιάξε σπιτικά πατατάκια μήλου με κανέλα

Μάθε την συνταγή για ένα εύκολο και υγιεινό σνακ

Υλικά (για 4 κούπες*)

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κόκκινα μήλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε λαδόκολλα σε δύο ταψάκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές, οριζόντιες ροδέλες.
  • Τοποθετούμε τις ροδέλες μέσα στα ταψάκια, τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για μία ώρα.
  • Στη μία ώρα γυρίζουμε τις ροδέλες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τα διατηρούμε μέσα σε αεροστεγές δοχείο, μέχρι και πέντε ημέρες.

*119 θερμίδες ανά κούπα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ