Tasty Guide : Εύκολες Συνταγές14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Σούπες Βελουτέ | Οι 5 πιο δημοφιλείς συνταγές από το Pinterest τώρα

Το ιδανικό γεύμα για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Σούπες Βελουτέ | Οι 5 πιο δημοφιλείς συνταγές από το Pinterest τώρα

Οι σούπες βελουτέ αποτελούν ένα εξαιρετικό πιάτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα, όπως είναι αυτές που διανύουμε τώρα.

Δες επίσης: Τα πιο λαχταριστά ροφήματα για τις γιορτές!

Ζεστές, νόστιμες (αλλά και θρεπτικές) είναι αναμφίβολα το καταλληλότερο ορεκτικό -αλλά και κυρίως- για το τραπέζι σου. Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς αυτό το διάστημα στο Pinterest; Δες παρακάτω 5 από αυτές, με τις οποίες θα καταφέρεις σίγουρα να τους εντυπωσιάσεις όλους!

Σούπες Βελουτέ | Οι 5 πιο δημοφιλείς συνταγές από το Pinterest:

1.Βελουτέ σούπα με λεμόνι και ταχίνι

Υλικά:

  • 1 μεσαία κολοκύθα
  • ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 750 ml | 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • Ζεστό και χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

  • Κόψε την κολοκύθα σε κομμάτια, αφαίρεσε τους σπόρους και ψήσε για 30 λεπτά προκειμένου να μαλακώσει.
  • Παράλληλα, καθάρισε και κόψε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρέ τα με το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι μέχρι να γίνει ημιδιαφανές και να αρχίσει να γίνεται χρυσαφένιο.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι μαζί με τα άλλα συστατικά, την κολοκύθα και τον ζωμό.
  • .Σιγοβράζεις για 5 λεπτά και προσθέτεις το ταχίνι και το λεμόνι.
  • Πολτοποίησε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και σέρβιρε γαρνίροντας με πράσινα βότανα.

2.Βελουτέ σούπα με σέλινο και φουντούκι

Υλικά: 

  • ελαιόλαδο
  • μαργαρίνη χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα
  • 1 κρεμμύδι=
  • 1 σέλινο
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 600 ml νερού
  • 1 κύβος λαχανικών
  • φρέσκο θυμάρι
  • 250 ml ρόφημα φουντουκιού 
  • κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη
  • 8-10 φουντούκια για γαρνιτούρα

Εκτέλεση: 

  • Ζέστανε το λάδι και τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και άφησε για 3-4 λεπτά.
  • Ξεφλούδισε το σέλινο και την πατάτα και κόψε και τα δύο σε κύβους. Στη συνέχεια πρόσθεσε στο τηγάνι μαζί με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Κάλυψε και μαγείρεψε για ακόμα 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Πρόσθεσε το νερό, τον κύβο και το θυμάρι, και άφησε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά έως ότου το σέλινο και η πατάτα είναι πολύ καλά μαγειρεμένα.
  • Πρόσθεσε το γάλα φουντουκιού και, στη συνέχεια, άλεσέ τα σε έναν μπλέντερ. Σέρβιρε προσθέτοντας λίγη κρέμα γάλακτος, φουντούκια και λίγα φύλλα θυμαριού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Best of network