Follow us

Ακόμα ένα αστέρι Michelin για τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο Λευτέρης Λαζάρου και το εστιατόριο «Βαρούλκο» βραβεύονται ξανά με το σημαντικότερο βραβείο γαστρονομίας. Plus: Συνταγή για ταλιατέλες με γαρίδες από τον αγαπημένο μας chef!

Ακόμα ένα αστέρι Michelin για τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο Λευτέρης Λαζάρου και το εστιατόριο «Βαρούλκο» βραβεύονται ξανά με το σημαντικότερο βραβείο γαστρονομίας

Το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου βραβεύεται Γιια ακόμα μία χρονιά ο Λευτέρης Λαζάρου και το εστιατόριο «Βαρούλκο» βραβεύονται με αστέρι Michelin και για 20η φορά με Χρυσό Σκούφο, αποτελώντας έτσι το μόνο εστιατόριο στο οποίο απονέμεται κάθε χρόνο το βραβείο από την έναρξη του θεσμού.

Ακόμα ένα αστέρι Michelin για τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ένας από τους πρώτους που έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα σε αυτό που ονομάζεται «Νέα Ελληνική Κουζίνα». Με πιάτα που αγαπήθηκαν πολύ, όπως η σούπα με το μελάνι σουπιάς, ο μουσακάς θαλασσινών, και φυσικά το καλαμάρι πέστο - το οποίο φέτος συνδυάζεται με βραχάκια παρμεζάνας, κονφί τομάτας και αφρό παρμεζάνας-, ο αγαπημένος μας σεφ κατάφερε να ανανεώσει τη δημιουργική μαγειρική στη χώρα μας.

Ακόμα ένα αστέρι Michelin για τον Λευτέρη Λαζάρου - εικόνα 2

Μουσακάς θαλασσινών

Ακόμα ένα αστέρι Michelin για τον Λευτέρη Λαζάρου - εικόνα 3



Φάβα Σαντορινιά και αυγοτάραχο

Δες περισσότερα πιάτα από τον Λευτέρη Λαζάρου στη σελίδα ii

Ανήσυχος και έντονα δημιουργικός, ο Λευτέρης Λαζάρου ανανεώνει τοφετινό μενού, διατηρώντας παράλληλα τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά τηςκουζίνας του: νοστιμιά, μεράκι, υψηλή τεχνική, βαθιά γνώση για ταθαλασσινά και βέβαια ελληνικότητα. Το λουκάνικο με γέμιση γαρίδας,πατάτα και μελάνι σουπιάς, η κρέμα καγιανά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου σεφωλιά αυγού, τα φιλεταρισμένα ψαράκια σε λεπτές φέτες προζυμένιου ψωμιούμε μους μελιτζάνας και αρακά, και το χταπόδι σχάρας σε «μπισκότο» ελιάςμε σταφίδες, ψητή μελιτζάνα και ραδίκι, είναι πιάτα που ήδη έχουν βρειθερμή ανταπόκριση.

Ακόμα ένα αστέρι Michelin για τον Λευτέρη Λαζάρου - εικόνα 5


Ακόμα ένα αστέρι Michelin για τον Λευτέρη Λαζάρου - εικόνα 6

Σουτζουκάκια πεσκανδρίτσας

Ακόμα ένα αστέρι Michelin για τον Λευτέρη Λαζάρου - εικόνα 7

Χταπόδι

Το μενού ολοκληρώνεται ιδανικά με τα επιδόρπια που έχει επιμεληθεί ο σεφ πατισιέ Δημήτρης Χρονόπουλος:μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και παγωτό βανίλια συνοδευόμενα απόκριτσίνι πραλίνας, σάλτσα φραμπουάζ και φρέσκια ρόκα, σορμπέ από κόκκιναφρούτα με σάλτσα καρύδας και κρέμα από μανταρίνι, καθώς και το κλασικόπλέον πούρο σοκολάτας με τραγανές πέρλες και στάχτη από μελάνι σουπιάς,συνοδευόμενο από «αναψυκτικό» εξωτικών φρούτων.

Η ζεστή φιλοξενία του Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος σερβίρει μια σειρά απόπιάτα διαμορφωμένα για κάθε τραπέζι ξεχωριστά, αποτελεί ακόμα έναν λόγοπου τοποθετεί το εστιατόριο «Βαρούλκο» υψηλά στις καρδιές των ανθρώπωνπου αγαπούν τη γαστρονομία.

Ακόμα ένα αστέρι Michelin για τον Λευτέρη Λαζάρου - εικόνα 8


Από τον Μάιο το κοινό μπορεί να χαρεί από την ταράτσα του Βαρούλκου την εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη και να απογειώσει τη γευστική του εμπειρία.

Info: «Βαρούλκο», Πειραιώς 80, 210-5228400, www.varoulko.gr

Κάνε κλικ εδώ και δες πως θα φτιάξεις τις "Ταλιατέλες με γαρίδες" από τον Λευτέρη Λαζάρου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr