Follow us

Μαύρα Μακαρόν: H νέα τάση στη ζαχαροπλαστική

Που τα είδαμε και μια συνταγή για να τα φτιάξεις μόνη σου. Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Μαύρα Μακαρόν: H νέα τάση στη ζαχαροπλαστική

Που τα είδαμε και μια συνταγή για να τα φτιάξεις μόνη σου.

Τα μακαρόν είναι το νέο μαύρο! Πρώτη φορά τα είδαμε στο πάγκο του περίφημου γαλλικού Laduree με άρωμα βιολέτας! H εμφάνιση τους επρόκειτο να ήταν σύντομη αφού ήταν κομμάτι μια προσωρινής συλλογής γεύσεων! Ο ενθουσιασμός όμως του κοινού τα κράτησε παραπάνω και έτσι βρήκαν μια μόνιμη θέση στη βιτρίνα του καταστήματος.

Έκτοτε έχουν γίνει η πιο hot τάση στο χώρο της ζαχαροπλαστικής και πάθος των απανταχού food bloggers!

Μαύρα Μακαρόν: H νέα τάση στη ζαχαροπλαστική

Τα μαύρα μακαρόν, που ονομάζονται και black tie macarons - μια και έχουν γίνει must για τα catering των επίσημων events - είναι στην ουσία τα ίδια με όλα τα άλλα με μόνη διαφορά το χρώμα!

Μαύρα Μακαρόν: H νέα τάση στη ζαχαροπλαστική - εικόνα 2


Μπήκαμε λοιπόν στον πειρασμό να δοκιμάσουμε κι εμείς μια συνταγή από τα χεράκια της Tarlette! Είναι σχετικά απλή και χρειάζεται λίγα υλικά! Περιμένουμε να τη δοκιμάσεις και να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου.

Υλικά
Για τα καπάκια μαρέγκας:

90 γρ ασπράδια αυγών (περίπου 3)
30 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ ζάχαρη άχνη
110 γρ αμύγδαλα
μαύρο χρώμα για τρόφιμα σε σκόνη (η τελική απόχρωση θα εξαρτηθεί από το πόσο θα χρησιμοποιήσετε)

Χωρίστε τα αυγά σας μια ημέρα πριν (24 ώρες) και τοποθετήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα καλυμμένο τάπερ. Σε ένα μίξερ χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια μέχρι να γίνους αφρός και σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα. Χτυπήστε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη σε έναν μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα πολύ λείο μείγμα. Προσθέστε τα στην μαρέγκα προσεκτικά και χτυπήστε τα μαλακά μέχρι να φτιάξετε ένα μείγμα που ρέει σαν μια παχιά κορδέλα.

Η όλη διαδικασία δεν χρειάζεται περισσότερο από 50 κινήσεις. Για να ελέγξετε αν στέκονται δοκίμασε μια μικρή ποσότητα σε ένα πιάτο: αν οι κορυφές στέκονται τότε είναι έτοιμα. Απλώστε πάνω σε μία λαδόκολλα μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη με διάμετρο που δεν ξεπερνά το1,5 εκατοστό. Προθερμάνετε το φούρνο στους 280 βαθμούς κελσίου. Αφήστε τα μακαρόν να καθίσουν για 30 λεπτά έως μία ώρα για να σκληρύνουν τα κελύφη τους και ψήστε για 20-22 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Μόλις ψηθούν και αν δεν τα χρησιμοποιήσετε όλα αμέσως, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο έξω από το ψυγείο για μερικές ημέρες ή στην κατάψυξη.

Ελβετική μαρέγκα Buttercream για τη γέμιση
Υλικά:

1/2 φλιτζάνι (100γρ) ζάχαρη
2 μεγάλα ασπράδια αυγών
180 γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Βάλτε τα ασπράδια των αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπήστε ελαφρά συνεχώς, διατηρώντας το μείγμα πάνω από τη φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί, δηλαδή περίπου για 3 λεπτά. Η ζάχαρη θα πρέπει να διαλυθεί και το μείγμα θα μοιάζει με κρέμα marshmallow. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε ελαφρά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να κρυώσει και να σχηματιστεί μια γυαλιστερή μαρέγκα, δηλαδή περίπου για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά και χτυπάμε. Μόλις προσθέσετε όλο το βούτυρο, χτυπήστε το buttercream σε μέτρια ταχύτητα για 6-10 λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα ως γέμιση για τα μακαρόν σας.

Μαύρα Μακαρόν: H νέα τάση στη ζαχαροπλαστική - εικόνα 3
Εάν θέλεις μπορείς να φτιάξεις απλά τα καπάκια και να τα γεμίσεις με μαρμελάδα της επιλογής σου! Η φράουλα αποτελεί ιδανικό χρωματικό συνδυασμό

Πάρε εδώ μερικές ιδέες από bloggers που το έχουν ήδη τολμήσει:


Μαύρα Μακαρόν: H νέα τάση στη ζαχαροπλαστική - εικόνα 5
Via: honestcooking.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ