Tasty Guide : Tasty News28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Όλα όσα οφείλεις να γνωρίζεις για το επικό κρέας που λέγεται wagyu

Και πώς θα παραγγείλεις σωστά ένα από τα καλύτερα κρέατα του πλανήτη.

Όλα όσα οφείλεις να γνωρίζεις για το επικό κρέας που λέγεται wagyu

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο βασικά, σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζεις.

Τι ακριβώς είναι το wagyu: Πρόκειται για το ιαπωνικό μοσχάρι – άλλωστε Wa σημαίνει Ιαπωνικό και Gyu μοσχάρι. Δεν πρόκειται ακριβώς μόνο για μια ράτσα αλλά 4 (Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Polled και Japanese Shortborn), που ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή και ζουν σε ειδικές συνθήκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κρέας τους να διατρέχεται από λεπτές ίνες λίπους που λιώνουν όταν μαγειρεύεται και το καθιστούν τρομερά ζουμερό, τρυφερό και ασφαλώς νόστιμο.

Όλα αυτά το έχουν καταστήσει σαν ένα από τα εκλεκτότερα εδέσματα που μπορείς να παραγγείλεις σε ένα meat restaurant -προσοχή όμως καθώς δεν είναι λίγα τα εστιατόρια που ισχυρίζονται πως πωλούν wagyu αλλά σερβίρουν κάτι άλλο.

Πώς όμως θα το παραγγείλεις σωστά, ώστε να μεγιστοποιήσεις την απόλαυσή του; Σε αυτό θα σε βοηθήσουν οι συμβουλές του σεφ David Walzog, ο οποίος θεωρείται από τους ειδικότερους του «κλάδου».

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY NEWS

Best of network