Follow us

Συνταγή για Καλτσούνια κρητικά από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Η μηνιαία γλυκιά συλλογή της Εβίτας έρχεται ξανά αυτή την Παρασκευή 1η Μαρτίου με τον Τηλεθεατή.

εβίτα παπαχαραλάμπους

Η μηνιαία γλυκιά συλλογή της Εβίτας έρχεται ξανά αυτή την Παρασκευή 1η Μαρτίου με τον Τηλεθεατή.


Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής στο σπίτι με 20 λαχταριστές, εύκολες, γρήγορες συνταγές στο 6ο της βιβλίο με θέμα τα «Παραδοσιακά Γλυκά».

Περιέχει 20 υπέροχες συνταγές:
-Αφράτα αμυγδαλωτά
-Καλτσούνια κρητικά
-Τραγανό κανταΐφι
-Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης
-Ραβανί με ελαιόλαδο
-Λαχταριστή πάστα φλόρα
-Κουλουράκια κανέλας
-Κυδώνι, γλυκό του κουταλιού


Μάθε βήμα-βήμα όλα τα μυστικά για να φτιάξεις υπέροχα κρητικά καλτσούνια!

Καλτσούνια κρητικά

Συνταγή για Καλτσούνια κρητικά από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Υλικά
-50 γρ ελαιόλαδο
-50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
-1 κρόκος αβγού
-65 γρ γάλα
-30 γρ κονιάκ
-400 γρ αλεύρι μαλακό
-Βανίλια από μισό λοβό
-1/3 σόδα

Για το γέμιση

500 γρ ανθότυρο
1 αβγό
45 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ βούτυρο
1 κ.γ μέλι
1 κ.γ κανέλα


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτουμε τμηματικά το αβγό, το γάλα, το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια χτυπάμε το αλεύρι, τη σόδα και τη βανίλια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης στον κάδο του μπλέντερ και τα αλέθουμε έως ότου ομογενοποιηθούν.

Συναρμολόγηση
Ανάμεσα σε 2 φύλλα νάιλον, ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο, πάχους ½ εκ. Κόβουμε από τη ζύμη δίσκους διαμέτρου 8 εκ. με στρογγυλό κουπάτ.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση επάνω στους δίσκους ζύμης. Τσιμπάμε τη ζύμη περιμετρικά με τα δάχτυλα μας σε 7-8 σημεία, για να κλείσουμε το καλτσούνι .Δεν καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γέμισης με ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 35΄.
Σερβίρουμε με λίγο μέλι,καλής ποιότητας.

Tip

Εάν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε ατομικά καλτσούνια, απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα, τη γεμίζουμε με τη γέμιση και ψήνουμε για 30΄.


Χρόνος προετοιμασίας 60΄
Χρόνος ψησίματος 30΄ - 35΄

Συνταγή για Καλτσούνια κρητικά από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους - εικόνα 2


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ ΜΟΝΟ 3,40€ + 1,50€ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ