Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2012

Αλμυρό στρούντελ με τυρί | Ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας

Ιδιαίτερο στρούντελ με αλμυρόγλυκη γεύση

Αλμυρό στρούντελ με τυρί

Αλμυρό στρούντελ με τυρί

Για 6-8 άτομα. Χρόνος προετοιμασίας: 45΄- 50΄. Χρόνος ψησίματος: 30΄

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη σφολιάτας (φρέσκια ή κατεψυγμένη)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 100 γραμ. μανιτάρια
  • 100 γραμ. κίτρινο τυρί
  • 50 γραμ. γραβιέρα (πικάντικη)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (κόκκινη)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αβγό (για άλειμμα)

Εκτέλεση

Βγάζετε τη ζύμη σφολιάτας από την κατάψυξη και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να ξεπαγώσει. (Εάν η σφολιάτα είναι φρέσκια, θα παραλείψετε αυτή τη διαδικασία). Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τα υλικά που θα χρειαστείτε: τρίβετε το κρεμμύδι και τα τυριά, ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και τεμαχίζετε την πιπεριά. Βάζετε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι στη φωτιά και, μόλις κάψει, σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μόλις μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, την πιπεριά, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε το μίγμα και το αφήνετε να κρυώσει. Αλευρώνετε την επιφάνεια εργασίας και ξετυλίγετε πάνω σε αυτήν, το φύλλο σφολιάτας. Στρώνετε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και τυλίγετε πάλι το φύλλο σε ρολό. Χτυπάτε το αβγό και αλείφετε με αυτό την επιφάνεια του ρολού. Το τοποθετείτε σε ταψί βουτυρωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Το αφήνετε να ψηθεί για 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Συμβουλή: Για πιο τραγανή και νόστιμη κρούστα, πριν φουρνίσετε το ρολό, πασπαλίστε την επιφάνειά του με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα | Η πιο εύκολη συνταγή

Συνταγή για χούμους με λιαστή ντομάτα | Ένα twist σε μια κλασική συνταγή

Πηγή: «100 χρόνια Νίκος Τσελεμεντές» (Πίτες – Τάρτες)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ