Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα05 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2012

Μπούτι από αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Η συνταγή για αρνάκι στο φούρνο που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη στο Κυριακάκτικο τραπέζι

Μπούτι από αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

1 μπούτι από αρνάκι

πατάτες
φρέσκα μπαχαρικά, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη
λίγο βούτυρο
7-8 λεμόνια
χοντρό αλάτι
μπόλικο πιπέρι
σκόρδο

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το μπούτι. Το αλατίζουμε με το χοντρό αλατάκι μας.
Το αλείφουμε μετά με ένα δύο λεμόνια και ανοίγουμε κάμποσες τρυπίτσες
2-3 εκατοστών στο μπουτάκι και κρύβουμε μέσα το σκόρδο. Περνάμε το αρνί
με βούτυρο το τρίβουμε καλά καλά.
Προσθέτουμε στις τρυπούλες που κάναμε τα φρέσκα μπαχαρικά και κλείνουμε τις τρύπες με βούτυρο. Ρίχνουμε πιπέρι και άλλα μπαχαρικά αν θέλουμε (προσωπικά δε βάζω τίποτα άλλο). Το βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς και το ψήνουμε περίπου 5-6 ώρες ανάλογα μέσα σε λαδόκολλα ή στο ταψί καλύβοντας το με λίγο αλουμινόχαρτο. Όταν ροδίσει από την μία πλευρά το γυρνάμε να πάρει χρώμα και από την άλλη. Λίγο πριν είναι έτοιμο δοκιμάζουμε να δούμε αν θέλει αλάτι και προσθέτουμε. Ρίχνω και λίγο λαδάκι (ελαιόλαδο) εγώ μία δύο φορές ενδιάμεσα στο ψήσιμο.

Ευχαριστούμε για τη συνταγή τη μαμά της Ξανθούλας Ατσαλάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ