Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα26 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2012

Φιλέτο Κιτρινόπτερου Τονου με φρέσκα λαχανικά και σος εσπεριδοειδών

Από τον Executive Chef Κώστα Αραµπατζή του εστιατορίου Ambrosia

Φιλέτο Κιτρινόπτερου Τονου με φρέσκα λαχανικά και σος εσπεριδοειδών


Από τον Executive Chef Κώστα Αραµπατζή του εστιατορίου Ambrosia

Το εστιατόριο Ambrosia είναι αναπόσπαστο κοµµάτι του Hyatt Regency Thessaloniki. Ο Executive Chef Κώστας Αραµπατζής και η οµάδα του φροντίζουν ώστε οι γεύσεις να εµπνέονται από την παράδοση και τα προϊόντα του τόπου µας, τα φρούτα και τα λαχανικά να είναι εποχής, το ψωµί από αλεύρι βιολογικής καλλιέργειας να παράγεται καθηµερινά στον ξυλόφουρνο του εστιατορίου και οι πρώτες ύλες να είναι πάντοτε φρέσκες και εξαιρετικής ποιότητας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενηµερωµένη λίστα κρασιών µε 170 ελληνικές και ξένες ετικέτες και το άψογο σέρβις. Οι τιµές κυµαίνονται στα 27-45 € το άτοµο χωρίς κρασί.

Highlight: Η βεράντα του Ambrosia, βρίσκεται πάνω από τον καταρράκτη µε θέα την υπέροχη πισίνα και τους καταπράσινους κήπους. Ένας µικρός επίγειος παράδεισος δροσιάς µέσα στην πόλη.

Φιλέτο Κιτρινόπτερου Τονου με φρέσκα λαχανικά και σος εσπεριδοειδών

ΠροετοιµασIα: 15′ Ψήσιµο: 10′

Υλικά: για 1 άτοµο

Για τον τονο:

200 γρ. φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου
10 γρ. ελαιόλαδο

Για τα λαχανικά:u
10 γρ. κολοκυθάκι
10 γρ. καρότο
10 γρ. ρεπανάκι
10 γρ. αγγούρι
10 γρ. φινόκιο
10 γρ. σπαράγγια
3γρ. µαϊντανό
3 γρ. άνηθος
3 γρ. δυόσµος

Για τη σος εσπεριδοειδων

20 ml χυµός πορτοκάλι
20 ml χυµός λάιµ
20 γρ. ψιλοκοµµένο ξερό κρεµµύδιu
20 ml σόγια σος
20 ml µίριν
15 γρ. τζίντζερ

Εκτέλεση:

Για τον τόνο: Ψήνουµε το φιλέτο τόνου σε δυνατό τηγάνι και τελειώνουµε στον φούρνο σύµφωνα µε τη θερµοκρασία ψησίµατος: ωµό, µέτρια ψηµένο ή καλοψηµένο.Για τα λαχανικά: Καθαρίζουµε όλα τα λαχανικά και τα πλένουµε σχολαστικά. Κόβουµε λεπτές φέτες µε τον καθαριστή αγγουριών (peeler), έτσι ώστε να είναι πολύ λεπτά και τα βυθίζουµε σε παγωµένο νερό.Για τη σος εσπεριδοειδών:Βράζουµε το µίριν µε τη σόγια και το κρεµµύδι. Μόλις µειωθεί λιγάκι, προσθέτουµε το χυµό πορτοκάλι και το λάιµ. Βράζουµε για 2′ και το «δένουµε» µε λίγο κορν-φλάουρ.

Πού: 13ο χλµ Θεσσαλονίκης–Περαίας, Θεσσαλονίκη, τηλ. κρατήσεων: 2310 401418, e-mail: dine@hyatt.gr,
site: www.thessaloniki.regency.hyatt.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ