Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο

Τι θα μαγειρέψεις σήμερα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο που έρχεται για κάτι ξεχωριστό; Βρες παρακάτω τη συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο και απόλαυσε εύκολα ένα από τα πιο λαχταριστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Παραδοσιακή συνταγή για μουσακά | Το τέλειο Κυριακάτικο τραπέζι

Συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ντοματοχυμό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουτί κάστερ
  • κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη


Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε, ώσπου να πάρει χρώμα.
  • Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο ρίγανη και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα μισά μακαρόνια, ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι και προσθέτουμε τον κιμά.
  • Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και ξανά προσθέτουμε κεφαλοτύρι. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, αφήνοντας λίγο για να λιώσουμε το κάστερ.
  • Ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά βούτυρο και την ώρα που αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το λιωμένο κάστερ με το υπόλοιπο γάλα και λίγο κεφαλοτύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα, αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά.
  • Το περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια και ρίχνουμε το τελευταίο κεφαλοτύρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Δες εδώ πώς μπορείς, εναλλακτικά, να φτιάξεις σπιτική μπεσαμέλ με τη βασική συνταγή του Νικόλαου Τσελεμεντέ 

Από τη μαμά της Κυριακής Τσολακίδου, την Κυρία Αρκαδία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Best of network