Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα17 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2012

Παστίτσιο

Από τη μαμά της Ελένης Παρασίδη, την Κυρία Λιουντμίλα, Αθήνα

Παστίτσιο

Από τη μαμά της Ελένης Παρασίδη, την Κυρία Λιουντμίλα, Αθήνα

Υλικά (για μικρό ταψάκι):
1/2 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
400 γρ. τυρί τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
ελαιόλαδα
αλάτι
πιπέρι
1 δόση μπεσαμέλ

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά
αλλαξει χρωμα ριχνουμε την ντοματα αλατι πιπερι κ το αφηνουμε να βρασει για 30 λεπτα περιπου.
Λαδώνουμε το ταψάκι και βάζουμε μια στρώση μακαρόνια.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί (1/3 της δόσης).
Ρίχνουμε τον κιμά και μετά στρώνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω.
Πασπαλίζουμε ξανά με την ίδια δόση τυριού.
Τέλος, προσθέτουμε από πάνω τη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ