Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2012

Συνταγές: Ψάρι στο φούρνο με κρεμμύδια

Σήμερα μαγειρεύουμε ψάρι. Δοκίμασε τη συνταγή!

Συνταγές: Ψάρι στο φούρνο με κρεμμύδια

Σήμερα μαγειρεύουμε ψάρι. Δοκίμασε τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 μεγάλο ψάρι (τσιπούρα, φαγκρί ή λαυράκι) γύρω στο1-1,5 κιλό
500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του
4-5 κλωναράκια μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξερό
λίγο πιπέρι καγιέν, τριμμένο
7-8 κουταλιές ελαιόλαδο
ο χυμός από 1 λεμόνι ή μοσχολέμονο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
150 ml λευκό ξηρό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και καθαρίζετε το ψάρι αφαιρώντας τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Το αλατοπιπερώνετε εξωτερικά και στην κοιλιά και βάζετε μέσα το σκόρδο, το μαϊντανό και το σέλινο. Κάνετε αν θέλετε δύο σχισμές στο ψάρι για να ψηθεί καλύτερα. Ζεματίζετε τα κρεμμυδάκια για 2’ – 3’ και τα στραγγίζετε.
2.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε μέσα το ψάρι. Από πάνω του και δίπλα του τοποθετείτε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μπολ χτυπάτε το λάδι με το θυμάρι, τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το κρασί.
3.Περιχύνετε το ψάρι με το μείγμα του ελαιόλαδου και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε το ψάρι στο φούρνο για 30’ – 40’, ανάλογα με το μέγεθός του. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το ψάρι να πάρει χρώμα.

Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής

Για περισσότερες συνταγές που θυμίζουν το μεσηµεριανό τραπέζι µε το µυρωδάτο φαγητό που πάντα µας περίµενε µετά το σχολείο διάβασε το νέο βιβλίο του Ηλία Καφάλη “Με… Νου Ελληνικό”. Γεµάτο µε νέες τεχνικές και παραδοσιακές γνώσεις της ελληνικής κουζίνας, γεµάτο µε νέα υλικά και εύκολους τρόπους για να ξαναµαγειρέψουµε τα ίδια νόστιµα πιάτα που αγαπάµε, να τα κάνουµε πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο µυρωδάτα και ακόµα πιο γευστικά.
Συνταγές: Ψάρι στο φούρνο με κρεμμύδια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ