Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2012

Σπαγγέτι Melissa με μύδια, γαρίδες και μυρωδικά

Μια νηστίσιμη συνταγή, ιδανική για τις μέρες της Σαρακοστής!

Σπαγγέτι Melissa με μύδια, γαρίδες και μυρωδικά


Μια νηστίσιμη συνταγή, ιδανική για τις μέρες της Σαρακοστής!

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. spaghetti Melissa
  • ? φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο (για τα spaghetti)
  • ½ κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος
  • ½ φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο για τη σάλτσα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο, δενδρολίβανο, βασιλικό)
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • λίγη πάπρικα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεβγάζουμε 2-3 φορές με αρκετό νερό τα μύδια και τα βουρτσίζουμε με συρμάτινη βούρτσα ή τα ξύνουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα κ.λπ., για να φύγουν τα ξένα σώματα, που υπάρχουν πάνω τους και τα ξεπλένουμε πολλές φορές.

Βγάζουμε τα “μουστάκια” τους, κλείνουμε καλά τα όστρακα και πετάμε όσα δεν κλείνουν τελείως. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε τα μύδια στην κατσαρόλα, τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στη φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Βγάζουμε τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για 7 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βράζουμε τα spaghetti Melissa σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα λαδώνουμε με λίγο λάδι.

Τέλος, τους ρίχνουμε τα μύδια και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα με πάπρικα.

Δες περισσότερες συνταγές στο www.melissa.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ