Follow us

Παστίτσιο, πιπεριές γεμιστές, γλυκό καρότο με γιαούρτι: Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με ένα σύγχρονο twist

Από το πρωτότυπο μαγειρείο «Άλλες κουτάλες» στη Νέα Σμύρνη...

alleskoutalessuntages

Συνταγές και φαγητά που, σίγουρα, δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!

Το πρωτότυπο μαγειρείο «Άλλες κουτάλες» στη Νέα Σμύρνη μεταμορφώνει και το πιο απλό φαγητό, με τα καθημερινά σπιτικά υλικά της μαμάς, σε ένα “έργο τέχνης”. Τα απλά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με λίγη τρέλα και μεράκι αλλάζουν πρόσωπο και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν την δυνατότητα να μας μείνουν αξέχαστα.

Το μενού, που επιμελήθηκε ο Μαρίνος Στρατηγάκης,
περιλαμβάνει πιάτα με πρωτότυπα ονόματα αλλά και με αρκετή δόση έκπληξης, αφού σίγουρα κάποιο υλικό θα σε ξαφνιάσει και δε θα περιμένεις να το γευτείς.

Εδώ θα σου παρουσιάσουμε 3 εξαιρετικές συνταγές, για ένα ολοκληρωμένο μενού που αξίζει να δοκιμάσεις όχι μόνο γευστικά αλλά και μαγειρεύοντάς το.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΗΓΑΝΑΤΟ

Παστίτσιο, πιπεριές γεμιστές, γλυκό καρότο με γιαούρτι: Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με ένα σύγχρονο twist

Υλικά:

1 πακέτο (500 γραμμ.) χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
1 πακέτο μαλακό τυρί Φιλαδέλφεια
Για τη σάλτσα κιμά
600 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένος στη μηχανή αλέσεως
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 κ.γλ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
1½ λίτρο φρέσκο γάλα
6 κ.σ. κορν φλάουρ
Μισό σωληνάκι βανίλια σκόνη
2 κ.σ. βούτυρο
3 κρόκοι αυγών
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
αλάτι
1½ φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης

Εκτέλεση:


Σάλτσα κιμά: Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά απλώνοντάς τον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 2΄-3΄, μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το κονιάκ.. Προσθέτουμε την ντομάτα, το μέλι , αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Σκεπάζουμε τον κιμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20

Μπεσαμέλ: Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ αδιάλυτο, το μοσχοκάρυδο , αλάτι, το βούτυρο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει περίπου 10΄. Όταν δέσει η μπεσαμέλ αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ρίχνουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε, τέλος, το 1 φλ. κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Μεγάλο Φινάλε: Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με μεταλλικό χερούλι η σε σαγανάκι όσα μακαρόνια θέλουμε με λίγο τριμμένη γραβιέρα Κρήτης και μια κουταλιά μαλακό τυρί φιλαδέλφια. Μόλις αρχίσει να λιώνουν τα τυριά προσθέτουμε όσο κιμά θέλουμε και πλούσιες κουταλιές μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα Κρήτης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄-50'.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ