Follow us

Γλυκό καρότο με γιαούρτι

Το επιδόρπιο από καρότο που ήδη λιγουρευόμαστε!

glukokarotoalleskoutales

Ένα τέλειο επιδόρπιο που θα ολοκληρώσει το γευστικότατο κυρίως γεύμα ...

Το πρωτότυπο μαγειρείο «Άλλες κουτάλες» στη Νέα Σμύρνη μεταμορφώνει και το πιο απλό φαγητό, με τα καθημερινά σπιτικά υλικά της μαμάς, σε ένα “έργο τέχνης”. Τα απλά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με λίγη τρέλα και μεράκι αλλάζουν πρόσωπο και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν την δυνατότητα να μας μείνουν αξέχαστα.

Το μενού, που επιμελήθηκε ο Μαρίνος Στρατηγάκης, περιλαμβάνει πιάτα με πρωτότυπα ονόματα αλλά και με αρκετή δόση έκπληξης, αφού σίγουρα κάποιο υλικό θα σε ξαφνιάσει και δε θα περιμένεις να το γευτείς.

Εδώ θα σου παρουσιάσουμε 3 εξαιρετικές συνταγές, για ένα ολοκληρωμένο μενού που αξίζει να δοκιμάσεις όχι μόνο γευστικά αλλά μαγειρεύοντάς το.

Υλικά:


1000 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα
1000 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2 τεμάχια βανίλιες
15 τεμάχια γαρύφαλα
1 τεμάχιο χυμός λεμόνι
100 ml frangelico

Εκτέλεση:

1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το καρότο, το αφήνουμε 12 λεπτά και το σουρώνουμε πάρα πολύ καλά.

2. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη τις βανίλιες και τα γαρύφαλλα ανακατεύοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα .Μετά από 25 λεπτά ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και 10 λεπτά αργότερα ρίχνουμε το καρότο και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά ίσως και λίγο περισσότερο ακόμα να βράσει.

3. Για να τσεκάρεις αν το σιρόπι έχει δέσει, βγάζεις λίγο από το γλυκό με ένα κουτάλι να κρυώσει και στάζεις μία σταγόνα από το σιρόπι πάνω στο νύχι του αντίχειρα.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ