Follow us

Αγριογούρουνο πανσέτα με κυδώνι και αρμπαρόριζα και το μπριζολάκι μαριναρισμένο με χαρουπόμελο

Δύο συνταγές στο ίδιο πιάτο από τον Γιάννη Μπαξεβάνη, που βέβαια μπορούμε να μαγειρέψουμε ξεχωριστά! 

Αγριογούρουνο πανσέτα με κυδώνι και αρμπαρόριζα και το μπριζολάκι μαριναρισμένο με χαρουπόμελο

Δύο συνταγές στο ίδιο πιάτο από τον Γιάννη Μπαξεβάνη, που βέβαια μπορούμε να μαγειρέψουμε ξεχωριστά!


Υλικά 5-7 άτομα:
Πανσέτα 1500 – 1700 γρ
Κυδώνια 1 κιλό
Ζάχαρη
30 φύλλα αρμπαρόριζα
5 καρότα
2 πράσα
2 κρεμμύδια
4 ρέβες
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδου
Κόκκινο κρασί
Λίγο λάδι
Χοντρό αλάτι
Κόκκοι πιπέρι



7 τεμάχια μπριζολάκια 180- 200 γρ το καθένα
6-7 κουταλιές χαρουπόμελο
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ξίδι
Λίγο δυόσμο
Αλατοπίπερο


Εκτέλεση
Κόβω τα κυδώνια «κυδωνάτα» στα 6 ή στα 8 αν είναι μεγάλα. Καθαρίζω τα φλούδια και τα κουκούτσια, τα ζυγίζω και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι με ίσο βάρος ζάχαρη. Σκεπάζω με νερό και βράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα, να γίνει πηχτό σιρόπι( με το όποιο θα αλείφω την πανσέτα στο τελείωμα). Σουρώνω. Κρατάω τα φλούδια, πετάω τα κουκούτσια.
Βράζω την ψίχα των φρούτων με λίγο νερό και 10 φύλλα αρμπαρόριζα μέχρι να μαλακώσουν. Τα Βγάζω και τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.

Περνάω την πανσέτα ολόκληρη για λίγα λεπτά από την σχάρα για να της δώσουμε άρωμα καπνιστού. (μπορούμε να παραλείψουμε αυτήν την διαδικασία)

Σε ταψί κόβω τα καρότα μεγάλα μπαστούνια, τα πράσα και τα κρεμμύδια μεγάλα κομμάτια, τις ρέβες στα 4 και το σκόρδο στα 2. Τα κάνω «βάση» στο ταψί, επάνω στρώνω μπόλικα φύλλα αρμπαρόριζα και τα κυδώνια. Τοποθετώ και την πανσέτα με το δέρμα προς τα πάνω. Αλατοπιπερώνω. Ρίχνω μέσα το κόκκινο κρασί, σκεπάζω με λαδόκολλα και τυλίγω καλά με αλουμινόχαρτο. Βάζω στο φούρνο στους 150°C για 4 ώρες Όταν ξεφουρνίζω, ξεσκεπάζω και κόβω την πανσέτα κομμάτια. Τα αλείφω με το σιρόπι και τα βάζω σε άλλο ταψί, με λίγο χοντρό αλάτι, λίγο χοντροσπασμένο πιπέρι, με τα βραστά κυδώνια, λίγο λαδάκι και 1 ½ ποτήρι από το ζωμό ψησίματος της πανσέτας. Ξανά βάζω σε δυνατό φούρνο 8- 10 λεπτά. Η πανσέτα και τα κυδώνια θα πάρουν ένα όμορφο γυαλιστερό χρώμα.

Μαρινάρω τα μπριζολάκια από βραδύς με 6-7 κουταλιές χαρουπόμελο, 2 κουταλιές λάδι και 2 κουταλιές ξίδι. Ανακατεύω καλά και αφήνω για να είναι έτοιμα για την ήμερά του φαγητού. Λίγο πριν το τραπέζι τα περνάω από το τηγάνι η την σχάρα 2 ή 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τα βάζω σε ταψί στους 180°C στο φούρνο για 8- 10 λεπτά, ανάλογα το ψήσιμο που θέλω να πετύχω. Βγάζοντάς τα από το φούρνο, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με δυόσμο ψιλοκομμένο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ