Follow us

Tο καλύτερο burger της πόλης και η συνταγή του!

Ο chef George Papakostas του Burger Joint μας αποκαλύπτει τη συνταγή για μοσχαρίσια burger και σπιτικά brioche

papako

Ο Γιώργος Παπακώστας μας αποκαλύπτει τη συνταγή για μοσχαρίσια burger και σπιτικά brioche

Έχει δουλέψει με chef όπως ο Gordon Ramsay και ο Daniel Boulud. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει μερικά από τα πιο καλύτερα εστιατόρια του Μεγάλου Μήλου, όπως Green Kitchen, Mercer Kitchen και Nello. Έχει ταξιδέψει και μαγειρέψει σε πολλές χώρες δημιουργώντας ένα πολύ εκλεκτό κριτήριο γεύσης και γούστου. Το όνομα του κρύβεται πίσω από τις πιο επιτυχημένες gourmet διευθύνσεις της πόλης. Μπορείς να εντρυφήσεις στο νεοϋρκέζικο burger και στη ναπολιτάνικη πίτσα στο νέο εστιατόριο του The Burger Joint (Φοίβης 17, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα, Τηλ.: 2108940260).

Εμείς το δοκιμάσαμε, ενθουσιαστήκαμε και εξασφαλίσαμε δύο original συνταγές.

Μοσχαρίσια burger με γέμιση foie gras

Υλικά


Για τα burger


500gr Μοσχαρίσιος κιμάς

200gr Foie gras πάπιας
1 Αυγό
1 κουταλιά τσαγιού Θυμάρι
1 κουταλιά τσαγιού Κόλιανδρο
1 κουταλιά τσαγιού Πάπρικα
Αλάτι και χοντρό μαύρο πιπέρι

Για την σάλτσα

1 Σέλερι ψιλοκομμένο

2 Καρότα ψιλοκομμένα
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια τσαγιού Πολτός Ντομάτας
1lt Ζωμός από κότα
250ml λικέρ κεράσι Herring

Εκτέλεση

Βάλε το foie gras στην κατάψυξη για μισή ώρα ώστε να σκληρύνει. Ανάμιξε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και βάλε τα στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάσε τα burger και γέμισε με ½ της κουταλιάς τσαγιού foie gras.

Σε τηγάνι σώταρε τα λαχανικά μεχρι να πάρουν χρώμα. Βάλε τον πολτό και ανακάτεψε να διαλυθεί. Πρόσθεσε το μισό ζωμό μέχρι να εξατμιστεί ο πιο πολύς και να καραμελωθούν τα λαχανικά. Πρόσθεσε τον υπόλοιπο ζωμό και χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο σιγανό. Βάλε την σάλτσα στο blender να πολτοποιηθούν όλα τα λαχανικά και επίστρεψε στο τηγάνι. Προόσθεσε το λικέρ κεράσι και άφησέ το ως ότου γίνει πηχτό σαν ketchup.


Κόψε τα brioche στη μέση, τοποθέτησε τα burger, βάλε ½ κουταλιά τσαγιού sauce και ένα φιλαράκι celery, σκέπασε με το μισό brioche και σέρβιρε.


Brioche Ψωμάκι του Burger

Για 8 των 10εκ ψωμάκια


3 κουτ σούπας χλιαρό γάλα

1 κούπα χλιαρό νερό
2 κουτ γλυκού ξερή μαγιά
2 1/2 κουτ σούπας ζάχαρη
2 αυγά
3 κούπες αλεύρι για ψωμί
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεισ
1 κουτ γλυκού αλάτι
2 1/2 κουτ σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ αναμείξτε το γάλα, νερό, μαγιά και ζάχαρη και αφήστε 5 λεπτά να αφρίσει. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ.


Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξε τα αλεύρια με το αλάτι και το βούτυρο και μετά το μίγμα με την μαγιά. Αφού αναμειχθούν καλά πρόσθεσε το ένα αυγό. Άδειασε το περιεχόμενο πάνω σε ένα αλευρωμένο πάγκο και ζύμωσε για 8-10 λεπτά. Η ζύμη θα κολάει λίγο, αλλά να εχεις υπόψιν ότι όσο πιο πολύ αλεύρι προσθέτεις τόσο πιο σκληρό θα γίνει το ψωμάκι.


Κάνε το μείγμα μια μπάλα, βάλε την μέσα σε ένα μπολ, σκέπασέ το με μεμβράνη και βάλε το σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες ως ότου να διπλασιαστεί σε όγκο.


Κόψε 8 ίδια κομμάτια ζύμης, κάνε μπάλες και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σκεπάσε και άφησέ τα πάλι για 1 ώρα να ξεκουραστούν.


Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στο κάτω μέρος του φούρνου βάλε ένα μικρό ταψί με νερό. Άλειψε τα ψωμάκια με το αυγό και βάλε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήσε τα για 15 λεπτά γυρνώντας το ταψί μία φορά.


Καλή επιτυχία!
[gallery ids="40751,40752"]

papako

papako

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ