Γυναίκα : Ψυχολογία25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2019

Χρόνος για σένα | 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου το βράδυ

Ευχαρίστησέ μας αργότερα!

Χρόνος για σένα | 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου το βράδυ

Ξέρεις πως πρέπει να βρίσκουμε πάντα χρόνο για να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Ξέρεις πως αυτό είναι αναγκαίο και καθόλου εγωιστικό. Ξέρεις πως αν δεν το κάνεις, όχι μόνο δεν θα είσαι καλά εσύ, αλλά δεν θα είσαι καλά και με τους γύρω σου. Ξέρουμε πως μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για σένα, γι’αυτό και βρήκαμε 4 γρήγορους τρόπους να φροντίσεις τον εαυτό σου, λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Ιδού!

1. «Αποσυνδέσου» για 15 λεπτά

Κλείσε την τηλεόραση, κλείσε το WiFi και απλά κοίτα το ταβάνι για 15 λεπτά. Ναι, είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ότι ακούγεται. Μετά από 5 λεπτά (το πολύ) τα δάχτυλα σου θα ψάχνουν το κινητό σου. Αντιστάσου! Πήγαινε μια βόλτα, απόλαυσε τη φύση ή δοκίμασε διαλογισμό. Ό,τι κι αν κάνεις βεβαιώσου πως η τεχνολογία βρίσκεται μακριά.

2. Κάνε μια μάσκα προσώπου πριν μπεις για ντους

Είναι τέλεια ιδέα το βραδινό ντους γιατί σε χαλαρώνει και σε προετοιμάζει ιδανικά για το κρεβάτι σου. Ακόμα καλύτερα δε, αν λίγο νωρίτερα βάλεις και μια μυρωδάτη μάσκα προσώπου για να σε… καλοπιάσεις. Bonus: Βάλε λίγη χαλαρωτική μουσική, άναψε ένα κερί και κλείσε τα μάτια. Ευτυχία.

3. Διάβασε μια σύντομη ιστορία πριν κοιμηθείς

Μερικές σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο ανάμεσα στα μαλακά μαξιλάρια σου. Υπάρχει κάτι καλύτερο; Εκτός των άλλων, το βιβλίο σε «νανουρίζει» εγγυημένα. Ξέχνα το overthinking και τις αϋπνίες.

4. Πλύνε τα πιάτα (εμπιστεύσου μας!)

Καταρχάς, κάνεις κάτι που όσο το αφήνεις τόσο θα σε αγχώνει. Έπειτα, μπορείς να κάνεις τη διαδικασία διασκεδαστική, βάζοντας μια χαρούμενη playlist – μη προτιμήσεις τραγούδια που «συνοδεύονται» από σπάσιμο πιάτων. Τελικά, περνάς καλά πλένοντας τα πιάτα – τι όχι;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Best of network