Γυναίκα : Καριέρα10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2020

3 τρόποι για να γίνεις αναντικατάστατη στη δουλειά

Αυτές είναι οι 3 καλύτερες συμβουλές των ειδικών για να γίνεις αναντικατάστατη στη δουλειά σου και να ξεπεράσεις το φόβο σου. 

τρόποι για να γίνεις αναντικατάστατη

Αυτές είναι οι 3 καλύτερες συμβουλές των ειδικών για να γίνεις αναντικατάστατη στη δουλειά σου και να ξεπεράσεις το φόβο σου.

5 tips για να είσαι συγκεντρωμένη στη δουλειά

1. Κατανόησε πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σου με το φόβο

Όταν κατακλυζόμαστε από σκέψεις για την οικονομία που καταρρέει, το κέντρο φόβου του εγκεφάλου, η αμυγδαλή, επηρεάζει το κέντρο της εκτελεστικής λειτουργίας (τον προμετωπιαίο φλοιό), δυσχεραίνοντας τη σκέψη μέσω νέων ιδεών, που είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος για να προσαρμοστεί και να επιβιώσει σε μια ύφεση. «Είναι λες και ο φόβος είναι ο κατώτερος όροφος του εγκεφάλου κι όταν αυτός ο όροφος φωτίζεται, στο υπόλοιπο σπίτι πέφτει συσκότιση», λέει η Όλγα Τσικαλάκη, ψυχολόγος.

2. Αποδέξου τις ευκαιρίες

Εάν είσαι το αφεντικό ή ο αφανής ήρωας στη δουλειά, αντιμετώπισε το φόβο σου επαναπροσδιορίζοντας την κατάσταση για όλους τους άλλους. Εξήγησε πως αντί να επικεντρώνεστε στις ενδεχόμενες απώλειες και στο φόβο, θέλεις να δεις την κατάσταση ως μια ευκαιρία να βρεθούν τρόποι βελτίωσης της εταιρείας. Οι υφιστάμενοί σου θα βγάλουν ένα συλλογικό αναστεναγμό ανακούφισης και θα έχουν κίνητρο να δουλέψουν πιο σκληρά.

3. Δημιούργησε λύσεις

Εάν είσαι υπάλληλος, αυτή είναι η ευκαιρία σου να αναλάβεις έναν υποστηρικτικό ρόλο που θα μπορούσε τελικά να σε σώσει από το να χάσεις τη δουλειά σου. Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι οι αγαπημένοι εργαζόμενοι των διευθυντών είναι όσοι έχουν ιδέες, εκείνοι που πηγαίνουν στο αφεντικό με προτάσεις για πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με άλλον τρόπο. Οι υπάλληλοι που δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης είναι αυτοί που ναι μεν συμμορφώνονται, αλλά περιμένουν πάντα από το διευθυντή να είναι η πηγή της σοφίας.

Πώς θα γίνεις πιο οργανωτική και θα έχεις μία πιο όμορφη καθημερινότητα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ