Γυναίκα : Καριέρα05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2019

5 τρόποι για να περιορίσεις τους καθημερινούς περισπασμούς

Πώς να μην αποσπάται η προσοχή σου και να εστιάζεις σε όσα έχουν πραγματικά σημασία

Πώς να αποδίδεις περισσότερο

Φαίνεται ότι καθημερινά αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε την προσοχή μας στη δουλειά, καθώς οι περισπασμοί βρίσκονται συνεχώς γύρω μας και προέρχονται (τι έκπληξη!) από την τεχνολογία. Με τόσα πολλά που έχουμε να κάνουμε μέσα σε μια μέρα, συχνά χάνουμε τον χρόνο μας χωρίς να καταλαβαίνουμε πραγματικά το γιατί.

Το πιο πιθανό είναι ότι η τεχνολογία δημιουργεί αρκετούς περισπασμούς, με αποτέλεσμα να καταναλώνεται το πνευματικό μας δυναμικό, να μειώνεται η παραγωγικότητά μας και να μη συνδεόμαστε με αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά. Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται οικεία, μάθε πώς να περιορίσεις τους καθημερινούς περισπασμούς. 

Κλείσε τις ειδοποιήσεις από τα social media

Αν είσαι συνεχώς με το κινητό δίπλα σου, φαντάσου πόσο αποσπούν την προσοχή σου οι συνεχόμενες αλληλεπιδράσεις. Ακόμα κι αν δεν ανταποκριθούμε φυσικά σε έναν ήχο της συσκευής μας, ο εγκέφαλός μας αντιδρά και αυτό επηρεάζει το σκεπτικό μας. Μόλις απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις θα δεις αμέσως διαφορά.

Απενεργοποίησε την ειδοποίηση για τα email

Αυτό είναι παρόμοιο με τις ειδοποιήσεις των social media, αλλά οι ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να μας βομβαρδίσουν στους υπολογιστές μας. Το μυαλό σου μπορεί να ταράζεται ξανά και ξανά ενώ βρίσκεσαι στον υπολογιστή σου και “σκάει” εκείνο το μικρό pop up από το email σου. Όρισε μια συγκεκριμένη ώρα για να ελέγξεις τα μηνύματα σου και δώσε την αμέριστη προσοχή όταν δουλεύεις πάνω σε κάτι διαφορετικό στον υπολογιστή σου.

Βάλε το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης

Συχνά, θέλεις να είσαι παρούσα με την οικογένεια ή τους φίλους σου όμως με το πού πιάσεις το κινητό σου οδηγείσαι κατευθείαν στο Instagram. Προτίμησε να βάλεις το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης, έτσι ώστε να έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις φωτογραφίες αλλά να μην μπεις στον πειρασμό για περαιτέρω χρήση.

Άφησε το κινητό σου στο πίσω κάθισμα

Οδήγηση και κινητό τηλέφωνο δεν πάνε μαζί και ο καλύτερος τρόπος για να σπάσεις αυτή την τόσο επικίνδυνη συνήθεια είναι να αποχωριστείς τη συσκευή από δίπλα σου. Απόκτησε τη συνήθεια να αφήνεις το κινητό στο πίσω κάθισμα έτσι ώστε να μην μπαίνεις στον πειρασμό.

Ζώνη χωρίς τηλέφωνα

Αν συνηθίζεις να χαζεύεις στο κινητό σου πριν κοιμηθείς, χωρίς να έχεις καν την πρόθεση, προτίμησε να το αφήσεις στο σαλόνι. Φτιάξε ζώνες χωρίς τηλέφωνα στο σπίτι, ξεκινώντας από το υπνοδωμάτιο, και θα αρχίσεις να μειώνεις σιγά σιγά την περιττή χρήση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Best of network