Γυναίκα : Καριέρα30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2017

Πώς είναι να ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση στα 30 (και κάτι)

Τα κορίτσια της “Πριγκιπώ” είναι το απόλυτο girl power

Η περίπτωση της “Πριγκιπώ” είναι ένα success story και η απόδειξη πώς μπορείς να κυνηγήσεις το όνειρό σου και να τα καταφέρεις. Έχω πολλούς λόγους στο μυαλό μου γιατί η Καλομοίρα και η Κέλλυ (και η ομάδα τους φυσικά) είναι δύο κορίτσια που αποτυπώνουν ξεκάθαρα το girl power – από την πολύ ωραία ιδέα και τα όμορφα και ξεχωριστά κοσμήματα μέχρι τον τρόπο με τον οποίο κινούνται στην αγορά – αλλά θα ξεχωρίσω την οργάνωση και τη σκληρή δουλειά.

Σε μία επιχείρηση, η οργάνωση αποτελεί τον κεντρικό άξονα για να λειτουργούν ομαλά. Από την αρχειοθέτηση των κλασέρ μέχρι τον ενημερωμένο τηλεφωνικό κατάλογο, η μεθοδικότητα με την οποία οργανώνεις το καθετί είναι και αυτή που καθορίζει την εξέλιξη της δουλειάς σου. Και η οργάνωση αποτελεί κομμάτι της σκληρής δουλειάς. Και γι΄αυτά τα δύο θαυμάζω απεριόριστα την Καλομοίρα που θα μπορούσε να δίνει τα φώτα της σε κάθε μικρή, νεοσύστατη επιχείρηση.

“Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι το “Πριγκιπώ” είναι μια αυλή με λεμονιές και άπειρα λουλούδια στην Παιανία όσο ακόμα όλο αυτό ήταν για εμάς μια ερασιτεχνική απασχόληση. Η σημερινή είναι τα πρόσωπα ολόκληρης της ομάδας, αυτή η ζωγραφισμένη δίψα για δημιουργία και παραγωγή” λέει η Καλομοίρα, μιλώντας πλέον για μία επιχείρηση που διαθέτει ένα πλήρως ανακαινισμένο και άρτια εξοπλισμένο επαγγελματικό χώρο.

Μέσα στα τεσσεράμισι χρόνια που λειτουργεί το “Πριγκιπώ”, η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει έως και σήμερα είναι όταν προσπαθεί να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη και τελικά αποτυγχάνει. “Ακόμα να καταλάβουμε ότι δεν το έχει καταφέρει κανένας”. “Τα λάθη όμως είναι για να μαθαίνουμε και στο ‘Πριγκιπώ’ έχει γίνει αρκετή εκπαίδευση” συμπληρώνει η Καλομοίρα. “Συνήθως, είναι λάθη επικοινωνιακού χαρακτήρα, κάτι που θέλαμε να πούμε αλλά ειπώθηκε με τον πιο λάθος τρόπο”.

“Όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητοποιούμε ότι καμία μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Ίσως η πιο σημαντική αίσθηση να είναι ό,τι όσο θες και προσπαθείς, γίνονται πράγματα. Μικρά ή μεγάλα, δεν έχει σημασία. Μερικές φορές, το άγχος για κάποιο σημαντικό project που τρέχει ή τα σχέδια κοσμημάτων που δεν προλαβαίνουμε να υλοποιήσουμε, δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε το βράδυ. Τις υπόλοιπες μέρες κοιμόμαστε σαν πουλάκια. Αυτό που μας κάνει να ξυπνάμε όμως με χαμόγελο είναι μια συναρπαστική μέρα στο εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας ‘Πριγκιπώ’. Ειδικά, τις τελευταίες εβδομάδες που το νέο μας e-shop www.prigipo.com ήταν μια ανάσα πριν την πρεμιέρα, ο ύπνος μας ήταν πολύ ελαφρύς και κάθε πρωί είχαμε ένα υπέροχο δημιουργικό άγχος”.

info: Πριγκιπώ, Κολοκοτρώνη 34, Αθήνα, 213 025 3687

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

6 πράγματα που πρέπει να έχεις κάνει στην καριέρα σου μέχρι τα 35
Καριερα04 Ιανουαρίου 2019

6 πράγματα που πρέπει να έχεις κάνει στην καριέρα σου μέχρι τα 35

Είτε είσαι άνθρωπος των στόχων είτε πηγαίνεις όπου σε πάει το ρεύμα, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι καλό να έχεις κάνει μέχρι την πρώτη δεκαετία της καριέρας σου

Καριερα07 Νοεμβρίου 2018

Πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να φύγεις άμεσα για πραγματικές διακοπές!

Υπάρχουν κάποια σημάδια που πρέπει να προσέξεις, πριν καταρρεύσεις από το άγχος.

Καριερα15 Οκτωβρίου 2018

Τι να κάνεις αν έχεις άγχος για την πεσμένη σου απόδοση στο γραφείο

Πώς θα ξεγνοιάσεις οριστικά από το λεγόμενο «σύνδρομο του απατεώνα» σε τρία απλά βήματα.

Πώς θα τα κάνεις όλα σε 8 ώρες (έτσι θα φεύγεις ΠΑΝΤΑ στην ώρα σου από τη δουλειά)
Καριερα04 Οκτωβρίου 2018

Πώς θα τα κάνεις όλα σε 8 ώρες (έτσι θα φεύγεις ΠΑΝΤΑ στην ώρα σου από τη δουλειά)

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και σταμάτα να δουλεύεις χωρίς όριο.

Καριερα02 Οκτωβρίου 2018

Leave A Legacy: Μια μοναδική πρωτοβουλία από τη Mastercard και το Women On Top

Με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών

Καριερα05 Σεπτεμβρίου 2018

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις βιογραφικό για δουλειά

Κι όμως, το timing παίζει σημαντικό ρόλο και στην εργασία.

Best of network