Γυναίκα : Μητέρα - Παιδί16 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2020

Πώς θα απασχολήσεις δημιουργικά το παιδί στο σπίτι; 6 δραστηριότητες που πρέπει να δοκιμάσεις.

Η εκπαιδευτικός Ζωή Μίχα μας δίνει ιδέες για να απασχολήσεις δημιουργικά το παιδί στο σπίτι.

Πώς θα απασχολήσεις δημιουργικά το παιδί στο σπίτι; 6 δραστηριότητες που πρέπει να δοκιμάσεις.

Από τη Μαριλένα Μίχα, εκπαιδευτικό

Έκλεισαν τα σχολεία και για τις επόμενες 14 ημέρες θα μείνεις με το μικρό σου στο σπίτι! Πριν υποκύψεις στον πειρασμό μιας ακόμη επίσκεψης στο πλησιέστερο παιχνιδάδικο, ή του δώσεις το τηλεκοντρόλ και το αφήσεις να περιφέρεται άσκοπα μέσα στο σπίτι, υπάρχουν λύσεις. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις παρακάτω ιδέες μέσα στο σπίτι, με εύκολα υλικά που συνήθως βρίσκονται τριγύρω, ελάχιστο χρόνο κατασκευής και πολύ μικρό βαθμό δυσκολίας. Μπορείς ακόμη να ζητήσεις και τη βοήθεια του παιδιού σου για να γίνει ακόμη και η διαδικασία της προετοιμασίας διασκεδαστική!

Ο ελεύθερος ανοργάνωτος χρόνος μπορεί να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό τους κόσμο, που είναι η αφετηρία της δημιουργικότητας. Με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψουν αυτά που τους αρέσουν περισσότερο και θα μάθουν να πειραματίζονται, να εφευρίσκουν και να δημιουργούν. Όταν το παιδί έχει χρόνο και αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη χτίζει κάστρα στην άμμο, παίζει ομαδικά παιχνίδια, οργανώνει μια παράσταση, ακολουθεί γενικά αυτά που το ενθουσιάζουν.

6 ιδέες που μπορείς να δοκιμάσεις:

Κρυμμένες εικόνες

Πάνω σε λευκά χαρτιά ζωγράφισε με λευκό μολύβι διάφορες εικόνες όπως ένα δέντρο, αυτοκίνητο, λουλούδι κτλ. Όταν το παιδί δει τα χαρτιά δεν θα καταλάβει κάτι. Θα πρέπει όμως να ανακαλύψει την κρυμμένη εικόνα παίρνοντας ένα χοντρό πινέλο και νερομπογιές. Μόλις περάσει το πινέλο πάνω στο χαρτί θα αρχίσει σιγά- σιγά να εμφανίζεται η εικόνα.

Έργα τέχνης

Μάζεψε καπάκια, φύλλα, περιοδικά και εφημερίδες, όσπρια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.. Ζήτησε από το παιδί να σκεφτεί ένα θέμα ώστε να μπορεί να δημιουργήσει με τα υλικά που έχει στη διάθεσή του. Μην το αφήσεις απλά να κόβει και να κολλά χωρίς στόχο. Αφού, διαλέξετε το θέμα μαζί δημιουργήστε ένα έργο τέχνης και έπειτα σκαρφιστείτε μια μικρή ιστορία. Τα παιδιά θα το λατρέψουν και θα ενεργοποιήσουν την δημιουργική τους σκέψη!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ - ΠΑΙΔΙ

Best of network