Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2019

3 βήματα για να τα ξαναβρείς με μία φίλη (ακόμα κι αν δεν μιλάτε)

Πώς θα κάνεις την αρχή για να επιλύσεις το θέμα

Μόλις χώρισε η φίλη σου; 20 τρόποι να την βοηθήσεις και να της φτιάξεις τη διάθεση

Ακόμα και στις πιο υγιείς φιλίες μπορεί να προκύψουν διαφωνίες και τσακωμοί, κι αν σου έχει συμβεί με μία αγαπημένη φίλη, ξέρεις πόσο επώδυνη μπορεί να είναι η κατάσταση. Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ζητούσατε συγνώμη η μία από την άλλη και θα προχωρούσατε μπροστά, αλλά μερικές φορές η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη που μπορεί και να μη μιλάτε για αρκετό χρονικό διάστημα.

Μπορείς πάντα να δουλέψεις για να θεραπεύσεις μία σχέση, αν το θέλεις πραγματικά. Ακόμα κι αν δεν μιλάς με τη φίλη σου, και αισθάνεσαι ότι μια επανασύνδεση είναι αδύνατη, υπάρχουν βήματα για να κατανοήσετε το πρόβλημα και που θα οδηγήσουν στην επίλυση των συγκρούσεων (ακόμα κι αν η φίλη σου χρειάζεται λίγο χώρο).

Επανεξέτασε τη φιλία και τη συμπεριφορά σου

Όταν κάποιος που θεωρείς στενό σου φίλο αρνείται να τα ξαναβρεί μαζί σου, θα πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να επανεξετάσεις τη σχέση σας γενικότερα, προκειμένου να έχεις μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν αξίζει να παλέψεις γι’ αυτή τη σχέση. Για να το κάνεις αυτό, ρώτησε τον εαυτό σου τα εξής: “Έχουμε προϊστορία στους τσακωμούς;”, “Έχω αναγνωρίσει τα επιτεύγματα του φίλου μου;”, “Νομίζω ότι ο χρόνος μου είναι πιο σημαντικός από τους φίλους μου;” Αν απάντησες “ναι” στις ερωτήσεις, τότε μάλλον η φιλία σου πήγαινε για σύγκρουση και δεν το είχες καταλάβει.

Επίσης, όταν εξετάζεις μία φιλική σχέση, είναι σημαντικό να σκεφτείς τις δικές σου πράξεις. Σκέψου αν θεωρούσες έναν φίλο δεδομένο, πώς τον μεταχειριζόσουν, ή αν τον υποστήριζες όταν το είχε ανάγκη.

Δείξε στον φίλο σου πόσο πολύ νοιάζεσαι

Μπορεί να υποθέτεις ότι ο φίλος σου ξέρει ότι νοιάζεσαι γι’ αυτόν, όμως μερικές φορές, θέλει να το ακούσει από σένα. Εάν ο φίλος σου έχει απομακρυνθεί, υπενθύμισέ του πόσο σημαντικός είναι για εσένα. Μπορείς να του πεις πώς αισθάνεσαι δια ζώσης ή να γράψεις τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί. Αν στείλεις στον φίλο σου ένα γράμμα ή ένα email, φρόντισε να συμπεριλάβεις και μία πρόταση για να βρεθείτε και επιλύσετε από κοντά τις διαφορές σας.

Άφησε ανοιχτή πρόσκληση στον φίλο σου για να μιλήσετε

Αφού προσπάθησες να προσεγγίσεις τον φίλο σου, μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο και αυτό είναι φυσιολογικό. Μπορεί ο φίλος σου να χρειάζεται περισσότερο χρόνο από εσένα για να σκεφτεί την κατάσταση. Εάν εκτιμάς τη φιλία σας και ελπίζεις μία μέρα να ξαναγίνετε φίλοι, πες το στον φίλο σου. Άφησε ανοιχτή μία δίοδο επικοινωνίας ώστε να ξέρει ότι μπορεί να σε βρει. Πες απλά “είμαι εδώ για να μιλήσεις, όποτε θέλεις”.

Σε αυτό το σημείο, έχεις κάνει ό, τι μπορούσες για να δώσετε μαζί μια λύση. Εάν η φίλη σου εξακολουθεί να μη σου μιλάει είτε γιατί είναι ακόμα θυμωμένη είτε γιατί δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρίσκεσαι εκεί όταν θα είναι έτοιμη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Best of network