Follow us

Βaby food: Η δίαιτα της Jennifer Aniston;

Θα πίστευες ποτέ ότι το μυστικό της απώλειας βάρους κρύβεται σε μικροσκοπικά βαζάκια με παιδικές τροφές;

babyfooddiet


Θα πίστευες ποτέ ότι το μυστικό της απώλειας βάρους κρύβεται σε μικροσκοπικά βαζάκια με παιδικές τροφές; Και όμως οι σταρ δοκίμασαν τη νέα δίαιτα, θυμήθηκαν τη βρεφική τους ηλικία και πραγματικά τα έχασαν!


Οι celebrities στον πλανήτη Χόλιγουντ γύρισαν το χρόνο τόσο πίσω που σταμάτησαν στην παιδική τους ηλικία τότε που έτρωγαν πολτοποιημένες, πολύχρωμες τροφές σε βαζάκια, τις οποίες σήμερα θα μπορούσαν -ίσως- να χρησιμοποιήσουν σαν μάσκα ομορφιάς στο πρόσωπο. Μια νέα δίαιτα, η «Baby food diet» μπουσούλησε μέχρι τα λαμπερά πλατό και φάνηκε τόσο χαριτωμένη σε πολλές σταρ που σκέφτηκαν αμέσως να την υιοθετήσουν.

Τι ακριβώς είναι
Δημιουργός της είναι η personal trainer των celebrities, η θαυματουργή γυμνάστρια σε μέγεθος πινέζας, Τρέισι Άντερσον, η οποία υποστηρίζει ότι όσες πιστές επιβιβαστούν πρόθυμα στο παιδικό MacLaren καροτσάκι και την ακολουθήσουν, θα χρειαστεί να καταναλώνουν αλεσμένα καρότα και μπανάνες σε μορφή πουρέ, αλλά θα δουν άμεσα τη ζυγαριά τους να πέφτει από 2 μέχρι 2,5 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα!

Πιο συγκεκριμένα, η δίαιτα συστήνει σε καθημερινή βάση την κατανάλωση 14 αλεσμένων μικρών γευμάτων σε μορφή πουρέ (μπορεί να είναι φρούτα ή λαχανικά) και κλείσιμο της ημέρας με ένα υγιεινό δείπνο φτιαγμένο για ενήλικες. Αυτό μπορεί να είναι κρέας ή ψάρι με συνοδεία σαλάτας. Πού κολλάνε τώρα τα παιδικά βαζάκια; Πολύ απλά, τα βαζάκια λειτουργούν σαν μεζούρα προκειμένου να ελέγχεις τις ποσότητες και μαζί και τις θερμίδες που προσλαμβάνεις, χωρίς όμως να αποκλείεται και η κατανάλωση κάποιας παιδικής τροφής (π.χ. μια γλυκιά κρέμα) εάν σε χτυπήσει η υπογλυκαιμία μέσα στην ημέρα. Τι τρώνε οι stars όταν θέλουν να αδυνατίσουν γρήγορα; Ποια επιμένει στο μουρουνέλαιο; Διάβασε τα tricks αδυνατίσματος των celebrities εδώ.

Εσύ πόσα βαζάκια έφαγες σήμερα;

Η Βaby food diet προτείνει την κατανάλωση τροφών όπως πουρές βρώμης, smoothies φρούτων, αλεσμένα αχλάδια με κανέλλα, σούπες από χορταρικά, όπως αγριοραδίκια και για δείπνο για παράδειγμα άπαχο κρέας με συνοδεία λαχανικών.

Υπέρμαχος της «καθαρής» διατροφής η Άντερσον προτείνει μια «χαλαρή» δίαιτα που είναι όμως αυστηρή και αποκλείει την προσθήκη μπαχαρικών, αλατιού και ελαιολάδου. «Οι δίαιτες αποτοξίνωσης με υγρά (liquid diets) πραγματικά σε βοηθούν να χάσεις κιλά, την επόμενη όμως εβδομάδα τα ξαναπαίρνεις διπλά. Ήθελα να δημιουργήσω μια δίαιτα η οποία σε βοηθά να αποβάλεις τις τοξίνες -καθαρίζοντας τον οργανισμό σου- και να κόψεις και τις κακές συνήθειες (βλ. τρώω τεράστιες μερίδες ή τσιμπολογάω). Τότε ακριβώς γεννήθηκε η Baby food diet», λέει για τη μωρουδίστικη ανακάλυψή της η Άντερσον. H διάσημη γυμνάστρια στο πελατολόγιο της οποίας φιγουράρουν η Γκουίνεθ Πάλτροου και παλαιότερα η Μαντόνα, θεωρεί ότι οι «baby» τροφές μπορούν εύκολα να αφομοιωθούν από τον οργανισμό. Γι' αυτό και η αποτελεσματική λειτουργία του πεπτικού συστήματος ισούται με άμεση απώλεια κιλών.

«Μωρά» στην πείνα

Η Lady Gaga, η Ριζ Γουίδερσπουν, η Μάρσια Κρος, η Κόρτνεϊ Κοξ, αλλά και η Τζένιφερ Άνιστον λέγεται ότι ήταν από τις πρώτες που έβαλαν σαλιάρα και θυμήθηκαν το παρελθόν τους. Η Άνιστον μάλιστα όταν έγινε γνωστό το όλο θέμα και γράφτηκε στα περιοδικά ότι είναι οπαδός της Baby food diet, το αρνήθηκε αμέσως υποστηρίζοντας ότι έχει 40 ολόκληρα χρόνια να καταναλώσει παιδικές τροφές. Πάντως, όπως υποστήριξε ο ξένος Τύπος, κατάφερε και έχασε περίπου τρία κιλά μέσα σε μία εβδομάδα, προετοιμαζόμενη για το ρόλο της στην ταινία «Just Go With It». Ξέρεις τη δίαιτα της Eva Mendes; Ονομάζεται 5 factor diet και πρέπει να ετοιμάσεις το γεύμα σου σε 5 λεπτά. Διάβασε περισσότερα εδώ!

Τα θετικά της Baby food diet
- Οι πολτοποιημένες τροφές, οι οποίες ουσιαστικά προέρχονται από αλεσμένα φρούτα και λαχανικά, είναι σίγουρα αγνές, πλούσιες σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

- Ένα βαζάκι σίγουρα καταπολεμά τις λιγούρες. Κόβει την πείνα και μειώνει στο τέλος της ημέρας την πρόσληψη θερμίδων. Για να λέμε όμως και την αλήθεια, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που δεν είναι πολτοποιημένα (δηλαδή τα τρως στη φυσική τους μορφή) προσφέρουν αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα.

- Τη δίαιτα μπορεί με ευκολία να την κάνει και κάποιος ο οποίος είναι vegetarian.

- Συνήθως ένα βαζάκι παιδικής τροφής δεν περιέχει περισσότερες από 100 θερμίδες.

Tα αρνητικά της Baby food diet

- Θέλει προσοχή γιατί πρόκειται για ένα προσωρινό πρόγραμμα άμεσης απώλειας μερικών κιλών πριν επιστρέψει κάποιος σε ένα ισορροπημένο και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής.

- Δεν είναι λογικό ένα «τάγμα» από βαζάκια με χρωματιστό πουρέ να θεωρείται η βασική διατροφή ενός ενήλικα.

- Όταν καταπίνεις και δεν μασάς τις τροφές, ίσως τελικά να μην μπορείς να χορτάσεις και τόσο εύκολα.

- Σίγουρα δεν μπορεί να είναι πολύ δελεαστική μια τροφή που δεν περιέχει ελαιόλαδο, αλάτι ή καρυκεύματα.


Θες κι άλλες celebrity δίαιτες; Διάβασε το διατροφικό πρόγραμμα της Ελένης Πετρουλάκη όπως το αποκάλυψε η ίδια, αλλά και τον digital τρόπο να αδυνατίσεις με τις 10 καλύτερες Diet Apps για το smartphone σου (ήξερες ότι υπάρχει εφαρμογή που φωτογραφίζεις το πιάτο σου και σου λέει τις θερμίδες;)

Πηγή: Περιοδικό Celebrity

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ