Follow us

7 περίεργες μέθοδοι γυμναστικής που καίνε θερμίδες (πολλές θερμίδες!)

Ποιο είναι το hula hoop που καίει 10 θερμίδες το λεπτό; Τι είναι το cardio τένις; Δες τους 7 πιο super τρόπους να γίνεις fit τώρα!

fitnessgames

Ποιο είναι το hula hoop που καίει 10 θερμίδες το λεπτό; Τι είναι το cardio τένις; Δες τους 7 πιο super τρόπους να γίνεις fit τώρα!

Θέλεις να χορεύεις και να καις ταυτόχρονα 500 θερμίδες την ώρα; Αναρωτιέσαι πώς να συνδυάσεις το kickboxing με το jiu-jitsu; Ή μήπως θέλεις να κάνεις το αγαπημένο σου τζόκινγκ και δεν έχεις πού να αφήσεις το μωρό σου; Η λύση έρχεται για μια ακόμα φορά από τις celebrities και τις νέες υπερδυναμικές μεθόδους γυμναστικής που επιλέγουν για να διατηρούνται πάντα σε κίνηση και κυρίως σε φόρμα.

1. Κάνε Cardio tennis

Τι είναι: Θα μπορούσε να παρομοιαστεί με παρωδία του τένις, καθώς χρειάζεσαι μια ρακέτα, ένα γήπεδο, αλλά πολλούς συμπαίκτες. Να είσαι προετοιμασμένη ότι θα τρέχεις πάνω κάτω σαν καρτούν, καθώς μπαλάκια του τένις χοροπηδάνε και περνάνε ξυστά από το αυτί σου, κόσμος τρέχει πέρα δώθε με μια ρακέτα στον αέρα σαν να κυνηγάει μύγες, την ώρα που παίζει δυνατά η μουσική. Αυτή όμως είναι και η ιδέα της συγκεκριμένης άσκησης όσο χαοτική και αν ακούγεται: η ασταμάτητη κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις.

7 περίεργες μέθοδοι γυμναστικής που καίνε θερμίδες (πολλές θερμίδες!)

Γιατί να το κάνεις: Όχι φυσικά για να βελτιώσεις το ανάποδο χτύπημά σου. Μην περιμένεις τον εκπαιδευτή ξαφνικά να πατήσει «pause» για να σταματήσει τους υπόλοιπους για να διορθώσει εσένα. Η γενική ιδέα έχει να κάνει με το κάψιμο θερμίδων. Απλώς με τις ρακέτες του τένις η μέθοδος γίνεται πιο διασκεδαστική, αφού δεν υπάρχουν κανόνες και το ζητούμενο δεν είναι να γίνεις πιο επιδέξια στο συγκεκριμένο άθλημα, αλλά να γυμναστείς με το μέγιστο δυναμισμό. Ταυτόχρονα φοράς στον καρπό ειδικό μόνιτορ, το οποίο αποτυπώνει τους χτύπους της καρδιάς και τις θερμίδες που έχεις κάψει. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάνοντας μια ώρα cardio tennis, μπορείς να πετάξεις από πάνω σου -σαν μπαλάκι του τένις- από 400-800 θερμίδες.
Πού το βρίσκω: www.cardiotennis.com

2. Δοκίμασε το ποδήλατο Krank

Τι είναι: Στατικό ποδήλατο στο οποίο όμως δεν γυμνάζονται τα πόδια, αλλά τα χέρια, σημείο το οποίο οι γυναίκες αφήνουμε συνήθως παραμελημένο.

7 περίεργες μέθοδοι γυμναστικής που καίνε θερμίδες (πολλές θερμίδες!) - εικόνα 2

Πώς γίνεται: Χρησιμοποιώντας το λεγόμενο «krankcycle», γυμνάζεται το πάνω μέρος του σώματος και τονώνεται το καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Τα ποδήλατα όπως είπαμε είναι ακίνητα. Κάθεσαι στη σέλα, μπροστά σου έχεις αντί για τιμόνι, πετάλια για τα χέρια και κάνεις ορθοπεταλιές με τις παλάμες. Αποτελέσματα εγγυημένα!
Πού το βρίσκω: www.krankcycle.com

3. Είσαι μαμά; Κάνε γυμναστική με τα παιδικά καρότσια


Τι είναι: Αυτό ακριβώς που καταλαβαίνεις. Ιδανικό για νέες μαμάδες που θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης, παίρνουν το καρότσι, βάζουν μέσα το μωρό και το ρίχνουν στο περπάτημα, όπως ακριβώς κάνουν οι περισσότερες star-moms αυτή την περίοδο για να επανέλθουν σε φόρμα.

7 περίεργες μέθοδοι γυμναστικής που καίνε θερμίδες (πολλές θερμίδες!) - εικόνα 3

Πώς γίνεται: Με τον κλασικό τρόπο. Υποτίθεται πάντως, ότι η συγκεκριμένη μέθοδος πρέπει να γίνεται σε χώρο ανοιχτό, όπου δεν υπάρχουν εμπόδια, όπως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κάδοι, δέντρα, σπασμένα πεζοδρόμια, το καρότσι να το σπρώχνεις με αρκετά μεγάλη ταχύτητα (όχι τόση βέβαια ώστε να εκσφενδονίσεις και το μωρό!) και όλο αυτό το πρόγραμμα να διαρκεί μια ώρα για να έχεις αισθητά αποτελέσματα στη σιλουέτα σου. Επιπλέον, Αυστραλοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσες γυναίκες είχαν παρακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα για 12 εβδομάδες, παρέα με άλλες νέες μαμάδες, βρήκαν ψυχολογική ανακούφιση και εμφάνισαν ελάχιστα ποσοστά επιλόχειας κατάθλιψης συγκριτικά με τις άλλες που προτίμησαν να καθίσουν σπίτι και να μην κάνουν κανενός είδους άσκηση.
Πού το βρίσκω: Στην Ελλάδα, απλώς βγαίνοντας έξω από το σπίτι www.strollerstrides.com

4. Μάθε Samurai Aerobics

Τι είναι: Αν σου άρεσε η Ούμα Θέρμαν στην ταινία «Kill Bill» ήρθε η ώρα να πάρεις και εσύ την «εκδίκησή» σου. Με αυτή τη μέθοδο, χρησιμοποιώντας ένα μακρύ ξύλινο σπαθί μαθαίνεις τις παραδοσιακές κινήσεις των Σαμουράι και ταυτόχρονα βελτιώνεις αισθητά τη σωματική σου κατάσταση.

7 περίεργες μέθοδοι γυμναστικής που καίνε θερμίδες (πολλές θερμίδες!) - εικόνα 4

Πώς γίνεται: Ο εκπαιδευτής σε μαθαίνει να χρησιμοποιείς το σπαθί σαν προέκταση του χεριού σου. «Πολεμάς» κάνοντας συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες όταν γίνονται σε υψηλή ένταση κάνουν την καρδιά σου να χτυπά δυνατά, ενώ βελτιώνουν το συντονισμό, τη συγκέντρωση και τη μυϊκή δύναμη τόσο στο άνω όσο και στο κάτω μέρος του σώματος. Τα μαθήματα είναι ομαδικά και οι επιθέσεις γίνονται στον αέρα σε έναν αόρατο εχθρό, στο συμμαθητή-αντίπαλό σου, ή σε δερμάτινους κυλίνδρους παρόμοιους με αυτούς που έχουν οι μποξέρ.
Πού το βρίσκω: www.brightcove.tv

5. Κάνε Cheerleading

Τι είναι: Η γυμναστική της ξανθιάς μαζορέτας με την κοντή φουστίτσα που τσιρίζει μέσα στα γήπεδα. Σίγουρα έχεις δει πολλές σε αμερικάνικες ταινίες!

7 περίεργες μέθοδοι γυμναστικής που καίνε θερμίδες (πολλές θερμίδες!) - εικόνα 5

Πώς γίνεται: Δεν χρειάζεται να κλείσεις το ΟΑΚΑ, ούτε το ΣΕΦ για να δείξεις τις ικανότητές σου. Γίνεται σε γυμναστήριο και ξεκινάει «απλά» με ένα χορευτικό ζέσταμα, στη συνέχεια ακολουθούν αναπηδήσεις, κλωτσιές και περιστροφές. Γυμνάζεσαι, δυναμώνεις όλα τα σημεία του σώματός σου, ενώ φυσικά κρατάς ένα ζευγάρι μπλε με άσπρα pom-pom, όπως κάθε μαζορέτα που σέβεται τη θηλυκότητά της. Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να ισορροπήσεις συμμετέχοντας στην ανθρώπινη πυραμίδα!
Πού το βρίσκω: www.cheerleaders.gr

6. Γίνε εξπέρ στο FusBoxe

Τι είναι: Mια μείξη πολεμικών τεχνών, πιο συγκεκριμένα μια μέθοδος που συνδυάζει από kickboxing, kung fu, karate και judo, μέχρι βραζιλιάνικο jiu-jitsu, πάλη και taekwondo.

7 περίεργες μέθοδοι γυμναστικής που καίνε θερμίδες (πολλές θερμίδες!) - εικόνα 6

Πώς γίνεται: Πρόκειται για ένα πρωτότυπο σύστημα αυτοβελτίωσης και αυτοάμυνας. Είναι ουσιαστικά ένα ποτ-πουρί από κλωτσιές, μπουνιές και ανάποδες, το οποίο όμως τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και ταυτόχρονα γυμνάζει. Φυσικά και δεν υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσεις, αφού πρόκειται για απλή γυμναστική και όχι για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Σκέψου, λοιπόν, ότι εκπαιδεύσαι σαν πολεμιστής, όχι βέβαια για να μπεις στη μάχη, αλλά για να φτιάξεις σώμα σαν να έπαιζες στους «Άγγελους του Τσάρλι».
Πού το βρίσκω: www.fusboxe.com

7. Ηeavy Hoop

Τι είναι: Η εξέλιξη του retro hula hoop με τον πλαστικό δακτύλιο. H νέα του πάντως εκδοχή είναι ένας δακτύλιος καλυμμένος από αφρώδες ελαστικό και με βάρος 1,5 κιλό.

7 περίεργες μέθοδοι γυμναστικής που καίνε θερμίδες (πολλές θερμίδες!) - εικόνα 7

Πώς γίνεται: Μετά από ένα σύντομο ζέσταμα, ακολουθούν αερόβιες ασκήσεις με τη συνοδεία μουσικής, oι οποίες βοηθούν στην τόνωση του καρδιοαναπνευστικού, βελτιώνουν τη δύναμη και την ευλυγισία. Φυσικά απαιτείται να είσαι συγκεντρωμένη για να καταφέρεις να περιστρέψεις το δακτύλιο γύρω από τη μέση σου, αλλά και να κάνεις ένα σωρό άλλες ασκήσεις. Σκέψου, πάντως, ότι με τη συγκεκριμένη άσκηση, έρευνες έδειξαν ότι μπορείς να κάψεις 10 θερμίδες το λεπτό!
Πού το βρίσκω: www.heavyhoop.com

Διάβασε επίσης:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ