Follow us

Η Ζέτα Δούκα στο Shape: «Το σώμα μου στα 37 είναι καλύτερο απ' ό,τι στα 25»

Η Ζέτα Δούκα αποκαλύπτει τη σωστή διατροφή και τα fitness μυστικά που την κάνουν να νιώθει πιο όμορφη από ποτέ!

Η Ζέτα Δούκα στο Shape: «Το σώμα μου στα 37 είναι καλύτερο απ' ό,τι στα 25»

Η Ζέτα Δούκα αποκαλύπτει τη σωστή διατροφή και τα fitness μυστικά που την κάνουν να νιώθει πιο όμορφη από ποτέ!


Στο Shape Οκτωβρίου που μόλις κυκλοφόρησε, η Ζέτα Δούκα αποκαλύπτει στην Αναστασία Μοίρα όλα τα μυστικά που την βοηθούν αν διατηρείται πιο fit από ποτέ! Πάρε μια ιδέα από την συνέντευξη!

Σε εντατικές πρόβες για την Ομήρου Οδύσσεια στο Εθνικό Θέατρο, έτοιμη για τη συνέχεια των παραστάσεων Γράμμα σε ένα παιδί, περιμένοντας τη συνέχεια της σειράς Οι Βασιλιάδες, συζητώντας για την παρουσίαση μιας νέας εκπομπής και δουλεύοντας για να μπορέσει να κάνει την «ΑΝΑΣΑ» ακόμη πιο μεγάλη, φωτογραφήθηκε για το Shape και η αστείρευτη ενέργειά της δεν έμεινε ασχολίαστη από κανένα μας.

Η Ζέτα Δούκα, σε μια άκρως δημιουργική περίοδο, είναι πιο fit από ποτέ και μοιράζεται μαζί μας το πώς τα καταφέρνει.

Έχουν περάσει περίπου 5 χρόνια από το προηγούμενο εξώφυλλό σου στο Shape και τολμώ να πω ότι σήμερα είσαι ακόμα καλύτερη. Πες μας τι κάνεις;


«Είναι αλήθεια ότι σήμερα νιώθω όχι μόνο πιο όμορφη, αλλά και πιο υγιής και έχω μεγαλύτερη ενέργεια από ποτέ. Ίσως δεν είμαι τόσο λεπτή ή τόσο γραμμωμένη όσο στα 23, αλλά τότε χόρευα επαγγελματικά και είχα το πρόβλημα με τις διατροφικές διαταραχές. Μέσα από τη διαδικασία της θεραπείας μου έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου. Ασχολήθηκα με το να μάθω ποιες τροφές μου κάνουν καλό και ποιες όχι, ποια είναι η σωστή άσκηση για εμένα, αλλά και με ποια συχνότητα και σε ποια ένταση. Όλα αυτά με βοηθούν να νιώθω ότι τώρα έχω πιο δυνατό μυϊκό σύστημα, πιο όμορφο δέρμα, περισσότερη ενέργεια».

Ποιες είναι, λοιπόν, οι σωστές και οι λάθος τροφές για σένα;


«Ακούγοντας το σώμα μου και προσέχοντας τις αντιδράσεις του, διαβάζοντας, αλλά και με τις συμβουλές των κλινικών διατροφολόγων της «ΑΝΑΣΑ» προσπαθώ να τρέφομαι όσο πιο σωστά γίνεται. Έχω σταματήσει να πίνω αγελαδινό γάλα και να τρώω τα προϊόντα του. Δεν τα μεταβολίζει ο οργανισμός μου και το συνειδητοποίησα εμπειρικά. Έτσι, διαλέγω ανάμεσα στο κατσικίσιο γάλα, το γάλα σόγιας ή το rice milk. Επίσης, διαβάζοντας έμαθα ότι η γλουτένη είναι κακή για τον οργανισμό μας. Έτσι, αποφεύγω τα προϊόντα από άσπρο αλεύρι. Ξέρω ακόμη ότι είναι καλύτερα να αποφεύγω τα πράσινα λαχανικά το βράδυ, γιατί δημιουργούν φούσκωμα».

Ωστόσο, κόβοντας τα γαλακτοκομικά και ό,τι περιέχει γλουτένη δε στερείσαι απολαυστικές γεύσεις;


«Δεν αισθάνομαι έτσι. Για παράδειγμα, τις προάλλες πήγα σε ένα vegan εστιατόριο και παρόλο που κανένα πιάτο δεν είχε κρέας ή ψάρι, ήταν απίθανα γευστικά. Είναι αλήθεια ότι στα κλασικά εστιατόρια οι επιλογές μου συνήθως είναι περιορισμένες, αλλά δεν νιώθω ότι δεν απολαμβάνω το φαγητό μου. Από την άλλη, δεν ακολουθώ τυφλά τους διατροφικούς κανόνες. Τρώω και τις “απαγορευμένες” τροφές, απλώς δε συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή διατροφή μου».

Διάβασε την υπόλοιπη συνέντευξη και το πρόγραμμα διατροφής της στο Shape Οκτωβρίου που κυκλοφορεί και δες τι αποκάλυψε η Ζέτα Δούκα αποκλειστικά στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ