Follow us

Φυσικές VS εναλλακτικές θεραπείες: Εχινάκεια και σπιρουλίνα ή σιάτσου και ομοιοπαθητική;

Πώς θα ενισχύσεις το ανοσοσοποιητικό σου αυτή την εποχή που χρειάζεσαι τόνωση; Δες τις καλύτερες φυσικές επιλογές και τις συμβουλές των ειδικών!

Φυσικές VS εναλλακτικές θεραπείες: Εχινάκεια και σπιρουλίνα ή σιάτσου και ομοιοπαθητική;

Πώς θα ενισχύσεις το ανοσοσοποιητικό σου αυτή την εποχή που χρειάζεσαι τόνωση; Δες τις καλύτερες φυσικές επιλογές!


Φυσική ενίσχυση από το φαρμακείο

Ένα φαρμακείο ή ένα κατάστημα με βιολογικά είδη σου προσφέρει πλέον πολλές αποτελεσματικές φυτικές λύσεις για την ενίσχυση του οργανισμού σου. Ιδού οι καλύτεροι «σύμμαχοι» του ανοσοποιητικού σου φυτικής προέλευσης.

Εχινάκεια

Φυσικές VS εναλλακτικές θεραπείες: Εχινάκεια και σπιρουλίνα ή σιάτσου και ομοιοπαθητική;

Είναι από τα σπουδαιότερα φυτικά διεγερτικά του ανοσοποιητικού συστήματος για τις μολύνσεις που προέρχονται από βακτηρίδια και ιούς.

Σπιρουλίνα


Φυσικές VS εναλλακτικές θεραπείες: Εχινάκεια και σπιρουλίνα ή σιάτσου και ομοιοπαθητική; - εικόνα 2

Το φαγώσιμο αυτό κυανοπράσινο φύκι του γλυκού νερού, πηγή υψηλής συγκέντρωσης και ποιότητας πρωτεΐνης, αντιοξειδωτικών ουσιών, μετάλλων, σπάνιων λιπαρών ουσιών απαραίτητων για το νευρικό ιστό, κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Πρόκειται για πραγματικό θησαυρό με πάνω από 100 (!) θρεπτικές ουσίες στη σύστασή του. Χάρη στα κύρια αντιοξειδωτικά συστατικά του –φυκοκυανίνη, σπειρουλάνη, β-καροτένιο και ορισμένες πολυφαινόλες–, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Παράλληλα, έχει αποδεδειγμένες αντικαρκινικές ιδιότητες και, ως ένα πολύ θρεπτικό φυτό, συμπεριλαμβάνεται στην ιδιαίτερα απαιτητική διατροφή των αστροναυτών.

Τζίνσενγκ

Φυσικές VS εναλλακτικές θεραπείες: Εχινάκεια και σπιρουλίνα ή σιάτσου και ομοιοπαθητική; - εικόνα 3
Εξαιρετικό γενικό τονωτικό του οργανισμού, συνιστάται ιδιαίτερα σε περιόδους που ακολουθούν μετά από ασθένειες, καθώς διεγείρει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και βοηθά τον οργανισμό να επανέρθει στο φυσιολογικό του ρυθμό. Ταυτόχρονα, αυξάνει την ικανότητα για σωματική και νοητική εργασία, βελτιώνει τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος, μειώνει την «κακή» χοληστερίνη, ενώ αυξάνει την «καλή». Θεωρείται επίσης ότι έχει αντικαρκινική δράση.

Πρόπολη


Φυσικές VS εναλλακτικές θεραπείες: Εχινάκεια και σπιρουλίνα ή σιάτσου και ομοιοπαθητική; - εικόνα 4

Η ρητινώδης ουσία που οι εργάτριες μέλισσες συλλέγουν από τα δέντρα και τη χρησιμοποιούν σε διάφορες «εργασίες» τους, μεταξύ άλλων και για να αποστειρώσουν τα εσωτερικά τοιχώματα των κελιών. Ουσιαστικά, χρησιμοποιούν την πρόπολη για την προστασία τους και ως όπλο κατά των βακτηριδίων, ιών και μυκήτων, γι' αυτό και είναι γνωστή ως το «αντιβιοτικό» της μέλισσας. Πλούσια σε βιοφλαβονοειδή και αιθέρια έλαια, έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές, αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσοποιητικές ιδιότητες.

Δες τις εναλλακτικές θεραπείες στη σελίδα ii


Οι εναλλακτικές θεραπείες στην υπηρεσία σου


Ομοιοπαθητική


Είναι η κατεξοχήν θεραπευτική, αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέθοδος ενίσχυσης συνολικά του αμυντικού μηχανισμού του οργανισμού. Όπως επισημαίνει ο Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, νευρολόγος, ομοιοπαθητικός, γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, ως ολιστικά, χωρίς τις παρενέργειες των χημικών φαρμάκων, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα επιδρούν και στα τρία επίπεδα του οργανισμού – σωματικό, συναισθηματικό, διανοητικό. Επιπλέον, τον ενισχύουν ώστε να αντεπεξέρχεται με επιτυχία στις διάφορες μορφές στρες που αντιμετωπίζει.

Φυσικές VS εναλλακτικές θεραπείες: Εχινάκεια και σπιρουλίνα ή σιάτσου και ομοιοπαθητική; - εικόνα 5

Η ομοιοπαθητική θα σου είναι χρήσιμη τόσο στην αντιμετώπιση οξέων λοιμώξεων – ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού, ουροποιητικού, γαστρεντερικού κ.λπ.– όσο και στην πρόληψή τους. Αντίθετα, η «καταπίεση» του ανοσοποιητικού με συμβατικές θεραπείες, π.χ., τα αντιβιοτικά, οδηγεί σε εξασθένησή του και αυτό διαπιστώνεται από την προοδευτική αύξηση χρόνιων παθήσεων, όπως οι αλλεργίες και τα αυτοάνοσα νοσήματα, στον ελληνικό πληθυσμό. Γι' αυτό πρέπει να αποφεύγεται η αλόγιστη χρήση τους. Όσον αφορά την ομοιοπαθητική, τα αποτελέσματά της σε χρόνιες παθήσεις, που πάντα σχετίζονται με διαταραχές του ανοσοποιητικού, εξαρτώνται από το γενικό επίπεδο υγείας του οργανισμού. Απόδειξη αυτού αποτελεί η πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητά της στα παιδιά, που έχουν πιο αγνό, λιγότερο επιβαρημένο από το στρες και τη χρήση φαρμάκων, οργανισμό.

Βελονισμός


Φυσικές VS εναλλακτικές θεραπείες: Εχινάκεια και σπιρουλίνα ή σιάτσου και ομοιοπαθητική; - εικόνα 6

Η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας και η αύξηση της δυνατότητας ανοσοβιολογικής απάντησης του οργανισμού αποτελούν μερικές από τις βασικές δράσεις του. Στη διάρκεια της συνεδρίας, ειδικές βελόνες τοποθετούνται σε επιφανειακούς ή εν τω βάθει ιστούς του σώματος ή σε ειδικά επιλεγμένες ευαίσθητες ή επώδυνες στην πίεση δερματικές περιοχές, με στόχο τη θεραπευτική αντιμετώπιση λειτουργικών, αναστρέψιμων παθήσεων, συνδρόμων ή συμπτωμάτων.

Ρεφλεξολογία


Φυσικές VS εναλλακτικές θεραπείες: Εχινάκεια και σπιρουλίνα ή σιάτσου και ομοιοπαθητική; - εικόνα 7

Από τις πιο διαδεδομένες ολιστικές θεραπείες, στοχεύει στην επίδραση, μέσω ειδικών πιέσεων, στα αντανακλαστικά σημεία που βρίσκονται στο πέλμα, το αφτί και το χέρι και σε άλλες περιοχές του σώματος. Όπως τονίζει ο Δημήτριος Μαύρος, φυσικοπαθητικός με εξειδίκευση στη ρεφλεξολογία και στο βελονισμό, δεν εφαρμόζεται μόνη της για να αντιμετωπίσει ξεχωριστά συγκεκριμένες παθήσεις, αλλά για να δυναμώσει ολόκληρο τον οργανισμό, ώστε να αρχίσει να θεραπεύεται μόνος του. Μερικά από τα βασικά αποτελέσματά της είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, καθώς και η καλύτερη κυκλοφορία και λειτουργία διάφορων οργάνων.

Σιάτσου


Φυσικές VS εναλλακτικές θεραπείες: Εχινάκεια και σπιρουλίνα ή σιάτσου και ομοιοπαθητική; - εικόνα 8

Βασίζεται στο βελονισμό, γίνεται με την πίεση των σημείων βελονισμού, καθώς και άλλων σημείων-κλειδιών. Το σιάτσου θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση του στρες, αλλά και για γενικότερη βελτίωση της «απόδοσης» του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα (ψυχικό, σωματικό). Είναι αποτελεσματική λύση για ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως οι πονοκέφαλοι, η νευρική κατάπτωση, οι αϋπνίες, η δυσκοιλιότητα και η κακή πέψη.

Η φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Σαρλέ το συνιστά όχι μόνο για τη βελτίωση της ανοσοποιητικής ικανότητας του οργανισμού, που επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος, αλλά και για την ανακούφιση ρευματικών και μυϊκών πόνων, ημικρανιών και τη βελτίωση των ενδοκρινικών λειτουργιών.


Δες περισσότερες θεραπείες στο Shape.gr

Διάβασε επίσης:

8 βότανα φύλακες υγείας! Ο oδηγός βοτανοθεραπείας της Miss Bloom!
Πέψη στο μάξιμουμ; 3 προβλήματα στο στομάχι και η λύση τους!
Τι λέει το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου για την υγεία σου;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ